Vakantiegeld deals: Minimaal 25% korting op alles* >

Alles over geïntegreerde LED verlichting

Door Teun / 8 februari 2024

Welkom bij de handige wereld van geïntegreerde LED-verlichting! Dit is de perfecte manier om je huis of kantoor slim en efficiënt te verlichten. Met geïntegreerde LED hoef je niet steeds nieuwe lampjes te kopen of te vervangen, want alles zit al ingebouwd in de armatuur. En het beste deel? Deze lampen gaan ontzettend lang mee, tot wel 30.000 uur. Dat betekent dat als je ze ongeveer 6 uur per dag gebruikt, je pas na 14 jaar hoeft na te denken over vervanging. Bovendien zijn ze super energiezuinig, wat goed is voor zowel je portemonnee als het milieu


Door te kiezen voor geïntegreerde LED-verlichting kies je dus voor gemak, besparing en duurzaamheid. Het is een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en milieuvriendelijke verlichtings optie.

Wat is geïntegreerde LED verlichting?Wat is geïntegreerde LED verlichting? Geïntegreerde LED verlichting houdt in dat de LED-verlichting al vast ingebouwd zit in het armatuur zelf. Dit betekent dat de lichtmodule een permanent onderdeel van de lamp is en je geen extra lichtbronnen hoeft aan te schaffen. Deze LED-modules zijn niet ontworpen om vervangen te worden, wat het onderhoud vereenvoudigt. Een groot voordeel van LED-technologie is de indrukwekkende levensduur, die kan oplopen tot wel 30.000 uur. Als je de lamp gemiddeld zo'n 6 uur per dag gebruikt, gaat hij ongeveer 14 jaar mee.

LED-verlichting blinkt uit in energiezuinigheid en duurzaamheid, waardoor het niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Door te kiezen voor LED kies je voor de meest energie-efficiënte verlichtings optie. Dit type verlichting past perfect in een duurzame levensstijl, waarbij elke kleine keuze bijdraagt aan een groter doel: zorgen voor onze planeet terwijl we genieten van verlichting in ons dagelijks leven.

Bekijk hier onze geïntegreerde ledverlichting.

Voordelen van geïntegreerde LED-VerlichtingGeïntegreerde LED-verlichting is handig en slim. Het geeft veel licht in verschillende kleuren zonder vervelend geflikker. Kort gezegd, de voordelen wegen zwaarder dan de nadelen. Het is een slimme keuze voor allerlei soorten verlichting.

  • Energie-efficiëntie: geïntegreerde LED-verlichting staat bekend om zijn hoge energie-efficiëntie. Het verbruikt over het algemeen minder stroom dan traditionele verlichting, zoals gloeilampen of tl-buizen.
  • Lange levensduur: LED-verlichting heeft over het algemeen een veel langere levensduur in vergelijking met andere soorten verlichting. Je hebt hierdoor minder onderhoudskosten omdat je minder geld kwijt bent aan het vervangen van je verlichting. 
  • Licht: geïntegreerde LED-verlichting kan snel worden ingeschakeld zonder opwarmtijd, wat handig is voor situaties waarin directe verlichting nodig is. Daarnaast heeft de verlichting een hoge lichtopbrengst en beschikbaar in verschillende kleuren.
  • Design: Door de kleine omvang van LED's kunnen ze worden geïntegreerd in verschillende ontwerpen en vormen, waardoor meer flexibiliteit ontstaat bij het ontwerpen van verlichtingstoepassingen. Linken naar design led

Overwegingen bij geïntegreerde LED-Verlichting  • Kosten: De initiële kosten van geïntegreerde LED-verlichting kunnen hoger zijn dan die van traditionele lampen. Het zal daarom een grotere stap zijn om te kiezen voor geïntegreerde LED-verlichting. Maar, dit wordt gecompenseerd door de langere levensduur van geïntegreerde LED-verlichting.
  • Kleurtemperatuur: Sommige mensen kunnen de kleurtemperatuur van LED-verlichting als koeler ervaren in vergelijking met de warmere tinten van gloeilampen. De LED lijkt misschien een beetje blauwachtig, terwijl de gloeilamp een zachtere, meer gele tint heeft. Maar belangrijk om te weten is dat dit een persoonlijke voorkeur is, dus het hangt af van wat jij mooi vindt.
  • Niet vervangbaar: geïntegreerde LED-verlichting is niet vervangbaar. Als de LED-verlichting op is, moet het hele armatuur vervangen worden in plaats van alleen de lamp. Maar, LED gaat tot wel 30.000 branduren mee. En zit er in de meeste gevallen garantie op als deze bijvoorbeeld vroeger stuk gaan.