Baby in aantocht? Met deze 4 tips voorkom je kinderkamer stress!

Het mogen verwelkomen van nieuw leven in deze wereld is waarschijnlijk het mooiste geschenk dat moeder natuur ons heeft gegeven. Helaas is het wel zo’n cadeau waar, naast heel veel plezier en intens veel geluk, ook nog de nodige stress bij komt kijken. Een grote stressfactor kan bijvoorbeeld het inrichten van de kinderkamer zijn, zeker als je nog niet weet of je een jongen, een meisje of een genderneutraal kindje op de wereld gaat zetten. Gelukkig zijn wij bij Lampenlicht de beroerdste niet en willen we jullie maar al te graag helpen met wat tips om tot de beste babykamer inrichting te komen!

 

Tip 1

Rustige kleuren

Een ontwikkelend kinderbrein is kwetsbaar en heeft rust nodig, daarom is het geen goed idee om de kamer met allerhande verschillende kleuren te versieren. Natuurlijk moet het geen dooie bedoeling worden, maar zachte hoofdkleuren zoals crème of wit zijn het beste. Hier kun je dan wat leuke overeenstemmende accentkleuren aan toevoegen. Laten we eerlijk zijn, jullie willen vast ook wel een enigszins esthetische kinderkamer creëren toch? Daarnaast wekken kleuren emoties op, ook bij de allerjongste kinderen. Zo zorgt rood voor hartstocht en passie, groen voor rust en geel voor energie! Hier kun je als ouder natuurlijk een beetje op inspelen!

 

Tip 2

Een leuk bedje

Het belangrijkste onderdeel van een kinderkamer is zonder twijfel het kinderbedje (en de lampen natuurlijk), dit is namelijk waar het kleintje het overgrote deel van de tijd in ligt te slapen. Het is dus wel leuk om eens echt goed op zoek te gaan naar een mooi en creatief kinderbedje! Je hebt ze in alle vormen en maten, van verschillende materialen en ook hele functionele opties zoals een meegroeibedje!

 

Tip 3

Sfeervolle lampen
Hanglamp Frame A goud

Uiteraard kan in een leuke babykamer sfeervolle verlichting niet ontbreken, en daarvoor moet je natuurlijk bij lampenlicht wezen! Tegenwoordig is een lamp lang niet alleen maar een lichtbron die je ruimte moet verlichten, het is veel leuker om een mooie eye-catcher aan te schaffen die, als het even lukt, ook nog eens goed aansluit bij de rest van de babykamer! In ons assortiment vindt je een uitgebreid aanbod aan verschillende lampen die de kamer van je kind. Van gekke vloerlampen tot subtiele hanglampen zoals de Frame in de afbeelding hiernaast!

 

Tip 4

Pluchen vriendjes

Tot een kindje naar de peuterspeelzaal gaat is het enige sociale contact dat de baby heeft, het contact met zijn/haar ouders en andere familie. Het is natuurlijk heel belangrijk dat dit kind wel vriendjes heeft en de beste oplossing daarvoor is uiteraard het aanschaffen van knuffels, veel knuffels! Niet alleen geef je jullie kindje op deze manier leuk speelgoed om zoet mee te blijven, het zijn ook nog eens hele leuke accessoires voor in de babykamer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *