Breng meer sfeer met de moderne woonstijl

moderne woonstijl

Zachte lijnen, strakke vormen en erg minimalistisch: zo kennen we de moderne woonstijl. Maar dit jaar zien we een duidelijke verschuiving naar warmte en gezelligheid. Het “less is more” principe krijgt een andere draai. Klaar voor de gezellige, moderne stijl? Lees hieronder verder!

Natuurlijke accenten in de moderne stijl

De basiskleuren wit, grijs en bruin worden nog steeds volop gebruikt in een moderne stijl. Dit wordt gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout, rotan of bamboe. Een gezellige touch gegarandeerd. Zo ook in het gebruik van de woonaccessoires. Meubels zijn nog steeds strak, maar wel voorzien van natuurlijke accenten en er wordt zelfs gebruik gemaakt van fluweel.

Wie dacht dat je met een moderne woonstijl niet zo veel kon doen: think again! Het is belangrijk dat je de goede combinatie weet te vinden van minimalistisch en strak vs. gezelligheid.

Zwart is het nieuwe modern

Zwarte accenten in het interieur of zelfs een volledig zwarte keuken? Ja, dat kan! Het is een kleur die tegenwoordig niet meer weg te denken is uit ons interieur. Het is begonnen bij kleine accenten in huis maar is veel verder uitgegroeid. Een zwarte keuken of badkamer is niet meer vreemd in huis.

Niet alles moet donker en duister. Je mag best spelen met leuke kleuraccenten om je interieur op te vrolijken. Maar strak met een natuurlijke twist is natuurlijk nog wel het uitgangspunt.

moderne woonstijl

Verlichting in de moderne woonstijl

Verlichting mag niet ontbreken in jouw interieur. De verlichting in de moderne stijl wordt gekenmerkt door minimalistische vormen in combinatie met hout, rotan en zelfs goud zien we vaak terug. We hechten meer belang aan een persoonlijke uitstraling in huis, dat laten we vooral zien in onze verlichting. Ook indirecte verlichting is steeds belangrijker in de moderne huiskamers van dit jaar. Het geeft een mooi effect aan je witte of beige muur. 

Modern – strak – clean, what’s in a name? Voel je thuis in je eigen (moderne) huis!

(afbeelding: Flexa)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *