De Botanische woonstijl in huis

Exotisch, Oosters, Bohemian. Dat zijn de keywords bij de Botanische woonstijl, ook wel “Organic Nature” genoemd (om het chique te zeggen). Het is een prachtige stijl waar je erg veel kanten mee op kunt! Maar welke kanten dan? Lees hieronder meer over de “Organic Nature” woontrend!

Kwaliteit boven kwantiteit

We hechten als samenleving veel belang aan duurzaamheid. Echtheid van de producten en kwaliteit boven kwantiteit. Dat zien we terug in de natuurlijke woonstijl. Er wordt veel gebruik gemaakt van materialen zoals hout, bamboe, rotan en wol. En dat wordt gecombineerd met veel groen. Het beste effect krijg je als de materialen ruw en onafgewerkt laat, dat geeft karakter aan je interieur. Rustgevende sfeer gegarandeerd? Ja, zeker!

Oog voor Oosterse details

Lichte tinten zoals wit, beige of grijs zijn echte naturel kleuren passend in de natuurlijke woonstijl. Deze naturel tinten worden afgewerkt met Oosterse details: denk aan luipaardprinten of gouden accenten. Groen of okergeel is bijvoorbeeld mooi als kleur voor een accentmuur.

Wat zeker niet mag ontbreken is groen: plantjes in de woonkamer, slaapkamer of zelfs in de badkamer! Planten brengen rust en dat is net wat we zoeken in de Botanische stijl.

Botanische woonstijl

Verlichting in de Botanische woonstijl

Verlichting is dé sfeermaker in huis! Dat is ook niet anders in een Botanische woonstijl. Bij deze stijl kiezen we vaak voor rotan of bamboe hanglampen. Denk aan onze hanglamp “Cane Ball”. Boven de eettafel of in de slaapkamer: je interieur krijgt een natuurlijke boost! Onze “Ball Rattan” hanglamp brengt rust in jouw natuurlijke sfeer.

Ben jij klaar om buiten naar binnen te halen? Wij alvast wel! Genieten van de natuur ín jouw woonkamer, geweldig toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *