De industriële woonstijl: stoer en robuust!

De industriële stijl is stoer en zit vol met ruwe, natuurlijke materialen. Grof hout, beton en steen past hier goed in. Geen kleine frummeltjes, maar echte blikvangers zoals een grote klok en een robuuste hanglamp. Het is niet netjes afgewerkt, maar rauw. Betonnen muren mogen gezien worden. Is deze woonstijl iets voor jou?

Een industrieel interieur begint met de basis. Een betonnen of houten vloer wordt veel gebruikt. De muren mogen neutraal geschilderd of gestuct zijn, maar je kunt ook nog bakstenen of beton zichtbaar laten. Klei, steen en beton past allemaal goed in een industriele look.

Eigenlijk is het heel simpel: alles wat natuurlijk en redelijk grof is, kan in een industrieel interieur. Denk aan metaal, staal, (ruw) leer, beton, bakstenen en hout. Spelen met deze verschillende kleuren en materialen levert de meest spannende interieuren op. Een stalen eettafel tegen een stenen muur, een houten keuken met betonnen werkblad of een betonnen vloer met een grote,  leren fauteuil.

industriële verlichting

Netjes afwerken? Niet bij een industrieel interieur!

Er is iets waar je rekening mee moet houden: de afwerking. Dat moet niet perfect. Wissel netjes afgewerkte muren af met een bakstenen muur. Laat ijzeren steunpilaren of houten balken zichtbaar zijn. Schilder ze desnoods nog zwart ook! Je hebt tegenwoordig ook mooi behang waarmee je een bakstenen muur kunt ‘namaken’, als jouw woning deze niet heeft. Ook elektriciteitskabels, waterleidingen en buizen mogen gezien worden. Bij een industriële stijl is het juist de bedoeling dat het er nog industrieel uit ziet, dus die mag je showen! Hoe rauwe, hoe beter. Dit zorgt juist voor extra textuur. 

Gebruik het liefst grote meubels, zoals een gigantische, leren bank. Een robuuste, houten tafel voor 8 of zelfs 10 personen. Wat dacht je van stalen tafelpoten of een stalen kast? Helemaal on trend en echt industrieel! Bigger is better, kun je wel zeggen. Meubels hoeven ook niet allemaal nieuw te zijn. Er mogen slijtageplekken op het leer te zien zijn. De fauteuil mag al een beetje ingezeten zijn! Mix oud en nieuw voor een interessante mix. Bij antiekzaken of de kringloop kun je misschien wel prachtige items scoren.

Kies voor grote, industriële lampen van hout en staal

Maak het af met passende verlichting. We hebben grote, robuuste hanglampen die gaaf staan boven de eettafel. Of een stoere vloerlamp bij de woonkamer. Hout, zwart, metaal. Dat zijn de keywords voor een industriële lamp. En natuurlijk mag het ook hier weer groot zijn. Wat dacht je er van om je hanglamp met een groffe ketting aan het plafond te hangen? De details maken het helemaal af.

Als je nog op zoek bent naar extra kleur in je interieur, doe dit dan met de accessoires. Ga voor kleuren als bruin, rood en groen bijvoorbeeld. 

Ben jij gek op een industriële woonstijl? Ga ervoor! Vergeet niet: bigger is better. Ga voor een aantal echte blikvangers in natuurlijke materialen.

Foto boven artikel: onze industriele hanglamp Plural.

3 Comments on “De industriële woonstijl: stoer en robuust!”

  1. Een robuuste stijl is ook waar wij naar willen streven. Onze woonkamer hebben we al aangepakt en deze is erg mooi en stijlvol geworden. Nu moet onze keuken nog veranderd worden. We hebben al een mooi moodboard gemaakt en gaan binnen kort in overleg om een keuken op maat te laten maken.

  2. Wij vinden een industriële woonstijl ook erg mooi. Wij hebben veel nieuwe meubels gekocht die deze stijl hebben. Nu enkel nog een betonvloer en dan is onze woonkamer af. Wanneer ik deze foto’s zie kijk ik erg uit naar ons resultaat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *