De juiste plafondventilator in jouw interieur

Zwoele zomers of koude winters: een plafondventilator in huis maakt je interieur helemaal compleet. In de zomer blaast hij een frisse wind door je huis en in de winter zorgt hij voor gezellig sfeerlicht en warme lucht. Maar waar moet je hem dan hangen? En hoe werkt het precies? Wij leggen het jou graag uit!

Plafondventilatoren: een extraatje in huis

Plafondventilatoren zorgen ervoor dat het in de zomer fijn vertoeven is bij je thuis. Je kan de plafondventilator het beste plaatsen waar normaal een plafondlamp of een hanglamp zou hangen: in de woonkamer of in de keuken. In je slaapkamer boven je bed is ook een goede plek. Ideaal als het in de zomer 30 graden is en jij verkoeling hebt in huis!

Hoe werkt een plafondventilator precies?

De bladen van de plafondventilator draaien rond en daardoor wordt de lucht verplaatst in de ruimte.

Er zijn plafondventilatoren die uitgerust zijn met twee trekkoorden: één om het licht aan- en uit te doen en één om de plafondventilator aan- of uit te zetten. Dit is de klassieke manier om hem te bedienen. Eerlijk: deze manier is een klein beetje verouderd.

Tegenwoordig zijn de meeste plafondventilatoren bij lampenlicht.nl voorzien van een afstandsbediening. Hiermee kan je de ventilator aan- en uitzetten, de snelheid van de bladen bepalen en de zomer- of winter stand instellen. En dat vanuit je luie stoel! Makkelijker dan dit wordt het dus niet.

Hou rekening met het geluidsniveau van jouw plafondventilator. We raden aan om er eentje te kiezen die maximaal 50 decibel produceert. Want wie wil er nu gestoord worden door het gezoem van een ventilator? Nee, dat dachten we al.

Een fijne én aangename oplossing voor in jouw woonkamer, keuken of slaapkamer. Ben je overtuigd van functionaliteit en sfeer in huis? Check dan zeker onze plafondventilator lampen op onze webshop en shop jouw favoriet op lampenlicht.nl!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *