De Lente komt er weer aan! Hoe krijg ik mijn tuin voorjaar proof?

Aan alles komt een einde, gelukkig dus ook aan deze winter! Wanneer de dagen langer worden komt jaarlijks weer diezelfde vraag naar boven drijven; ‘Wat doe ik met mijn tuin?’ Ga je dit jaar toch maar eens die mouwen opstropen en kijken of je die tuin een grote beurt kunt geven, stel je het nog een jaar uit of doe je wat kleine aanpassingen. Hoe dan ook, in deze blogpost gaan wij jou wat tips geven over wat volgens ons echt niet mag breken in een achtertuin anno 2018!

Sfeervolle tuinverlichting

Staaflamp Ampolla LED aluminium

Uiteraard beginnen wij van Lampenlicht met, wat ons betreft, het belangrijkste onderdeel van de inrichting van de tuin, de lampen. Er zijn weliswaar verschillende manieren om je tuin te voorzien van licht, je kunt gaan voor grondspots of prikspots, maar ook wandlampen en lantaarns zijn een goede manier je tuin een sfeervolle twist te geven. Uiteraard zijn er ook andere, wat meer onconventionele manieren om je tuin te verlichten, zoals deze staaflamp voor in een (wijn)fles. Je kent ze wel, die eerste warme avonden waarin je met wat vrienden aan het natafelen bent, de zon gaat onder en er is al een fles rood doorheen. Hoe leuk is het dan om deze lamp tevoorschijn te halen en die lege fles in een keer om te toveren tot sfeerlamp!

 

De tuinlounge

Als je pas echt wilt ontspannen in je tuintje kan een degelijke lounge niet ontbreken. Afhankelijk van de grootte van je tuin en de ruime die je aan zo’n lounge wilt toewijden kun je hier veel kanten mee op. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om de tuinlounge het verlengde van je woning te maken door middel van grote tuindeuren en dezelfde stenen vloertegels te gebruiken voor je lounge als je woonkamer, dit zorgt voor een heel mooi doorlopend effect als de deuren open staan. Dan heb je nog de tuinset zelf, erg populair tegenwoordig is het gebruik van steigerhout voor tuinmeubels. Dit geeft een erg industrieel effect en maakt jouw tuin uniek!

 

Ga lekker tuinieren! 

In deze tijd waar biologisch en organisch leven hoog in het vaandel staat is het misschien tijd bij deze trend aan te sluiten. En hoe kan dat beter dan door zelf eens lekker je groenten te gaan kweken. Hoe leuk zou het zin als je die eerste courgettes, wortels en uien uit je eigen moestuintje kunt verwerken in een heerlijke pasta. Hierdoor ben je helemaal bewust en bij de tijd en kun jij de buren laten zien dat je makkelijk je eigen boontjes kunt doppen!

Een leuk tuinpad

Wat onbewust altijd een hele aangename toevoeging aan je tuin is het aanleggen van een tuinpad. Hierdoor voeg je direct een hele nieuwe dimensie toe aan je tuin en kan het tuinbeeld opnieuw bepalen.  Je kunt je tuinpad ook nog extra accentueren door middel van grondspots of leuke bloembakken. Daarnaast is het uiteraard heel erg handig om een weg te plaveien van je achterdeur naar de garage.

 

Dit is slechts een kleine greep aan de oneindige mogelijkheden voor je tuin. Uiteindelijk ben jij de bouwmeester en is het heel belangrijk dat je uitgaat van je eigen intuïtie en je eigen smaak, wij geven je slechts een duwtje in de juiste richting!

One Comment on “De Lente komt er weer aan! Hoe krijg ik mijn tuin voorjaar proof?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *