De woontrends van 2020? De natuur

Ja, je leest het echt goed: in 2020 halen we de natuur in huis. Dat doen we met natuurlijke materialen, natuurlijke kleuren en het gebruiken van planten. Natuurlijk wordt ook je verlichting aangepast naar de allernieuwste trends. Om een goed beeld te krijgen van de opkomende woontrends: lees gerust verder!

Kleuren in 2020

Qua kleur gaan we richting goud, oker en zwart. Deze worden in 2020 volledig mat gemaakt, wat verlichting, meubels en andere accessoires in huis een unieke twist gaan geven. Wanneer het armatuur van de lamp bijvoorbeeld mat zwart wordt gemaakt, dimt dit je verlichting en creëer je een erg gezellige sfeer. Gezelligheid is geen 2020-trend, maar een telkens terugkerende trend!

Natuurlijke kleuren zoals wit, beige en bruin blijven erg populair. Maar ook okergeel en blauw zullen nog de aandacht krijgen in huis; met een blauw plaid of okergeel fleece dekentje.

Verlichting trends in 2020

Ga voor een stoere Pallon: deze lampen zijn er in verschillende kleuren maar ze hebben één ding gemeen: de trendgevoelige ronde vorm. Ook de Flore past volledig in het 2020-plaatje. Deze zijn afgewerkt in een, jawel, zwart matte of gouden montageplaat met een ronde bol als verlichtingspunt. Je kan super leuke combinaties maken met deze series!

Vormen en materialen in 2020

Eén woord: rond! In meubels en verlichting is dit vooral erg populair. Het mag dit jaar wat gekker en kiezen we voor bijvoorbeeld een ronde tafel, een ronde afgewerkte bank en ronde bollen als verlichtingspunten in huis.

Een erg inspirerende en verfrissende trend is de noodzaak om bewuster om te gaan met ons milieu en onze CO2 uitstoot. Duurzaam wonen kan op veel verschillende manieren. Dat begint bij milieuvriendelijke verf en gaat tot het aankopen van tweedehands meubels. Tweedehands meubels zijn overigens een écht karaktervolle toevoeging in huis. Een ronde, oude spiegel van je oma? Oh yes!

Woontrends zijn allemaal leuk en mooi, maar voor het beste resultaat in huis moet je er je eigen draai aan geven! Combineer een ronde eettafel met een vierkant vloerkleed. Dat maakt het erg speels én helemaal naar jouw smaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *