Deze 4 woontrends ga je in 2018 terugzien!

2018 is inmiddels al een tijdje onderweg en daardoor is al duidelijk geworden welke trends er af gaan spelen in het woonbeeld dit jaar.  Door middel van deze blog gaan we jou eens laten zien welke woonstijlen dit jaar het meest toonaangevend zullen zijn en laten wij per stijl zien welke lamp uit ons assortiment daar het beste bij past! Wellicht doe je nog wat inspiratie op.

 

Stijl 1

 Modern Clean

Landelijke rechte vloerlamp met driepoot wenge met oud grijze kap - Tripod Classic

Bij de Modern Clean woonstijl staat stijlvolle eenvoud centraal, hier gaat het niet om vreemde ontwerpen en in het oog springende kleuren maar simplistische doch smaakvolle designs en aangename neutrale kleuren. De grote succesfactor van deze woonstijl is de less is more instelling en omdat je met weinig al heel erg veel voor elkaar kunt krijgen. Vorm en symmetrie zijn bij deze stijl erg belangrijk, zorg dat alles lekker strak en gestroomlijnd is zodat het ook echt ‘clean’ aanvoelt. Een lamp die naadloos bij deze Modern Clean woonstijl aansluit is de Tripod!

 

 

Stijl 2

New romantics

De naam New Romantics verklapt eigenlijk al waar deze woonstijl voor staat, het doet een gooi naar de Romantiek. In deze woonstijl zijn woorden als frivool en sierlijk de kernbegrippen en mag het echt wel een beetje aan de kitscherige kant zijn! De authentieke stijlen van weleer zoals de Franse en de Oosterse worden weer opgepakt en in een nieuw jasje gestoken, ook de Art-Deco stijl wordt weer opnieuw geïnterpreteerd. De combinatie van deze stijl met warme en zachte kleuren zorgt voor die kenmerkende romantische stijl waar wij bij Lampenlicht echt van kunnen smullen. Een lamp die wat ons betreft perfect in dat straatje past, is de Granny! 

 

Stijl 3

Raw Urban

Hanglamp Engine roest met gouden binnenkant

Ook dit jaar is de kenmerkende industriele look nog niet uit het woonbeeld weg te denken. De Raw Urban woonstijl is met zijn robuuste uiterlijk met grof en roestig materiaal een echte stoere stijl die gekenmerkt wordt door grote open ruimtes en zichtbare industriele accenten. De grootste eye-catchers van de Raw Urban woonstijl zijn vaak de industriele lampen met de opmerkende kappen die vaak een soort vintage uitstraling hebben. Een goed voorbeeld van zo’n stoere rauwe industriele lamp is onze hanglamp Engine.

 

Stijl 4

Organic Nature

Landelijke tafellamp groen met beige - Silhouettes

 

De Organic Nature woonstijl is eigenlijk wel te vergelijken met de Botanische Stijl die we een aantal weken terug in een blog hadden behandeld. Zoals in die post ook al werd vermeld is het, als je deze woonstijl wilt nastreven, zeer belangrijk dat je op zijn minst een aantal mooie kamerplanten in je interieur hebt staan. Daarnaast zijn natuurlijke materialen en zachte neutrale kleuren als beige, crème en taupe altijd een succes in deze woonstijl! Een voorbeeld van een lamp die perfect bij deze organische woonstijl aansluit is bijvoorbeeld de Silhouettes tafellamp!

 

 

 

Dit zijn de voornaamste woonstijlen van komend woonseizoen. Uiteraard kunnen we komend jaar nog vele verschillende nieuwe trends verwachten, maar dit vinden wij tot nu toe de meest aansprekende! Vergeet niet dat het belangrijk is om altijd je eigen draai aan een bepaalde stijl te geven. Het is namelijk gemakkelijk om iets te kopiëren, maar als je er niks van jezelf aan toevoegt zal het nooit helemaal als thuis voelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *