Dimbare lichtbronnen

Het dimmen van een lamp heeft vele voordelen. Zo kun je hierdoor zelf de sfeer bepalen. Verder gaan de lichtbronnen langer mee want ze worden immers minder warm. Ook verbruik je minder stroom en geeft het dimmen mooier, warm licht wanneer je gebruik maakt van een halogeen lamp.

Het eerste dat je moet bepalen is of de lamp überhaupt gedimd kan worden. Dat staat normaal gesproken op de verpakking of bij het artikel aangegeven. Een 230V halogeenlampen is te dimmen met elke dimmer en een 12V is te dimmen met een tronic dimmer. Niet alle spaarlampen zijn dimbaar. Indien dit wel is, staat dit duidelijk op de verpakking. Wel moet je ervoor zorgen dat je de juiste dimmer gebruikt zodat de spaarlamp er niet onder lijdt. Tegenwoordig zijn de meeste led lampen ook eenvoudig te dimmen. Of ze dimbaar zijn staat op de verpakking. Naast het dimmen met een dimmer zijn er tegenwoordig ook hele slimme led lichtbronnen.

Zo hebben wij een GU10 lichtbron die voorzien is van de nieuwste Dim to Warm technologie. Naast de lichtsterkte veranderd ook de lichtkleur van de lichtbron naarmate er verder wordt gedimd. De lichtkleur gaat van 2000K naar 2700K. https://www.lampenlicht.nl/led-lamp-gu10-240v-5-5w-420lm-dim-to-warm.html

Een andere lichtbron waarmee u gemakkelijk de sfeer in uw huis creëert is de led lamp A60 12W E27 met de 3 in 1 functie. Deze lamp kan door middel van achtereenvolgens te schakelen veranderen van wit licht naar warm wit licht (3000 – 4000 – 6000). Hierdoor creëer je simpel en gemakkelijk de juiste sfeer in uw huis.

https://www.lampenlicht.nl/led-lamp-a60-12w-e27-3in1.html

Ook is er een led lamp waarbij je geen aparte dimmer hoeft te hebben. Deze led lamp A60 12W E27 3000K is in 4 stappen dimbaar. De lichtsterkte neemt 25% af bij elke keer dat je schakelt. Dit zorgt ervoor dat elke schakelaar dimbaar is en je op elke plaats in je huis de juiste sfeer kunt creëren.      

https://www.lampenlicht.nl/led-lamp-a60-12w-e27-3000k-4-staps-dimbaar.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *