Dimbare lichtbronnen – hoe werkt dat

Tegenwoordig kun je bijna alle lichtbronnen dimmen, super fijn natuurlijk! Onze ruimtes zijn multifunctioneel. Het ene moment zit je gezellig met een drankje aan tafel en dan heb je niet zo’n behoefte aan fel licht. Fijn als je de de lamp kunt dimmen, dus. Maar als je ’s middags met je laptop aan het werk bent dan is het weer belangrijk dat het licht vooral praktisch is. Dimbare lichtbronnen zorgen ervoor dat je lampen voor elke situatie geschikt zijn.

De voordelen van dimbare lichtbronnen

Een lamp kunnen dimmen heeft meerdere voordelen. Zoals we net al noemden, kun je met dimbare lichtbronnen zelf kiezen of je sfeerlicht of functioneel licht nodig hebt en ze op elke situatie aanpassen. Maar dimbare lichtbronnen gaan ook langer mee, mits je ze niet altijd vol open hebt staan.

Welke lampen kun je dimmen?

Als je een lamp koopt, staat er bij ons altijd bij of je hem wel of niet kunt dimmen. Niet alle lichtbronnen zijn dimbaar, maar ook dat vind je in de specificaties en op de verpakking. Naast dat je lampen met een dimmer kunt dimmen, kun je dit tegenwoordig ook makkelijk doen met een smart lichtbron. Deze verbind je makkelijk met je telefoon of tablet.

We hebben lampen die dimbaar zijn met een externe dimmer (aan de wand), 3-staps dimbare lichtbronnen en smart lichtbronnen die je kunt dimmen. Het is net wat jij fijn vindt! Vloerlampen zoals de Diva hebben soms zelfs een ingebouwde (touch) dimmer. Als je geen externe dimmer hebt, dan zijn de 3-staps dimbare lichtbronnen en de smart lichtbronnen een goede optie.

Dimbare GU10 lichtbronnen

Wij hebben GU10 lichtbronnen die voorzien zijn van de nieuwste Dim to Warm technologie. Naast de lichtsterkte, kun je ook de temperatuur of zelfs de kleur van het licht aanpassen. Deze GU10 lichtbron is een goed voorbeeld van een dimbare GU10.

Dimbare E27 LED lichtbronnen

De E27 lichtbronnen worden veel gebruikt in bijvoorbeeld hanglampen, vloerlampen en tafellampen. Grote kans dat jij er ook een paar hebt! Dit zijn ook echt lampen waar een dimmer ideaal voor is. Een dimbare vloerlamp zodat je er het ene moment een boekje kunt lezen en het andere moment gewoon lekker kunt relaxen. Maar ook op de slaapkamer is een dimbare hanglamp ideaal. Het merendeel van ons assortiment met E27 lichtbronnen is dimbaar. Je vindt alle dimbare E27 lichtbronnen hier.

Is jouw verlichting al dimbaar? Lees ook ‘Een lamp dimmen zonder dimmer’ als jij geen externe dimmer hebt.

One Comment on “Dimbare lichtbronnen – hoe werkt dat”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *