Een goede studeerplek met deze tips

Een goede studeerplek begint bij de inrichting. Maak er een gezellige en aangename plek van! Je besteedt er een groot deel van je dag, het is dus belangrijk dat je je hier thuis voelt. Lees onze volgende tips en… oh ja: verlichting heeft een invloed op je productiviteit.

Je eigen werkplek thuis

Werk (indien mogelijk) in een afgezonderde ruimte. Zo kan je ongestoord werken en dat is beter voor je concentratie. Een nóg belangrijker aandachtspunt is ergonomie. Voorkom fysieke klachten en hou ook thuis rekening met de ergonomische aspecten: denk aan de hoogte van je computerscherm, een verstelbare bureaustoel etc.

Maak er vooral je eigen plekje van! Een persoonlijke touch met posters, kleurrijke post-its of gewoon een leuke plant om je ruimte op te fleuren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Hoe beter jij je achter je bureau voelt, hoe beter werk je levert. Dat is dus twee vliegen in één klap.

Voldoende lichaamsbeweging

Blijf niet de hele dag aan je bureau zitten. Sta om de twee of drie uur eens recht om een stukje te wandelen of om stretchoefeningen te doen voor je rug en je nek. Zo voorkom je rugklachten én het is beter voor je productiviteit. Ga af en toe eens naar buiten voor frisse lucht; zuurstof is goed voor de werking van je brein!

Verlichting is essentieel

Voor je welzijn is daglicht in je home office enorm belangrijk. Het heeft een positieve invloed op je concentratie en het geeft je meer energie. Het gevolg daarvan? Betere resultaten en een gelukkiger gevoel. Alleen maar voordelen dus. Fris je bureau op met een leuke, passende bureaulamp. Hou rekening met de lichtsterkte van je lichtbron. Je moet voldoende licht hebben in je ruimte! Kies bijvoorbeeld voor deze statement maker “Sage“. combineer deze stoere bureaulamp met een lichtbron met 2200 Kelvin (lichtkleur) en 370 lumen (lichtsterkte); hiermee heb je zeker voldoende licht om effectief te kunnen werken.

Wil je meer informatie over het inrichten van je perfecte home office? Check dan zeker eens onze inspiratiepagina “Tips voor je thuiskantoor“!

One Comment on “Een goede studeerplek met deze tips”

  1. Voor een studeerplek is een lamp met lampenkap niet altijd praktisch, zoals de foto suggereert. Maar de rest van de tips zijn best goed! Vooral lichaamsbeweging is wel wat spannender geworden met Corona. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *