Een hanglamp boven je eettafel: 3 tips

Verlichting is de laatste stap in het afmaken van jouw interieur. Na de aankoop van jouw perfecte eettafel, moet je deze nog verlichten. De bedoeling van een eettafel hanglamp is dat het een blikvanger wordt in huis. Daarom mag het ook iets speciaal zijn, maar wel passend in je woonstijl. Lees hieronder enkele tips voor de perfecte hanglamp!

Tip 1: de functie van de lamp

Je moet voor jezelf uitmaken wat voor jou dé ideale hanglamp is, en welke functionaliteiten deze moet hebben. Hou je van warm, gezellig licht? Of vind je een hanglamp met wit licht toch handiger in de eetkamer? Wanneer je een combinatie van de twee wil, is een dimbare lamp hierbij de uitkomst. Je kan met een dimmer makkelijk je heldere lamp veranderen in warme sfeerverlichting.

Kies niet voor een te “zware” lamp. Figuurlijk dan: neem niet de “beauty” af van jouw eettafel! Zorg voor een super mooie eyecatcher, maar overdrijf niet; je moet er dan ook iedere dag tegenaan kijken…

Tip 2: de ideale hoogte boven de tafel

Wanneer je aan tafel zit, wil je niet verblind worden door je verlichting. Het allerbelangrijkste is dus om rekening te houden met de hoogte van jouw lamp! Het hangt natuurlijk af van de hoogte en de grootte van je tafel, maar over het algemeen hang je je lamp tussen de 60 cm en de 70 cm boven je eettafel. Deze afstand wordt gerekend vanaf de bovenkant van het tafelblad tot aan de onderkant van je lamp. De lamp moet op ooghoogte hangen wanneer je rechtstaat. Als je zit moet je er net onderdoor kunnen kijken. Bekijk hem van dichtbij en vanop afstand: zo zie je hoe hij perfect hangt!

Tip 3: zoek verlichting in jouw stijl

Dit klinkt gemakkelijk, maar geloof ons: dat is het niet! Je hebt verschillende ideeën van wat je wil in jouw interieur, maar het moet natuurlijk wel één geheel vormen. Gelukkig heb je verlichting in verschillende woonstijlen, waardoor jij makkelijker je keuze kan maken. Nieuwsgierig? Bekijk hieronder onze top 3 voor dé perfecte hanglamp boven de eettafel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *