Een hanglamp boven je eettafel: 3 tips

Verlichting is de laatste stap in het afmaken van jouw interieur. Na het kopen van je eettafel is het tijd voor de lamp. De hanglamp die boven je eettafel hangt, mag best een beetje opvallen. Ga voor iets speciaals, passend in jouw woonstijl. Lees hieronder enkele tips voor de perfecte hanglamp!

Tip 1: de functie van de lamp

Je moet voor jezelf bepalen wat voor jou de ideale hanglamp is. Welke functionaliteiten moet deze hebben? Hou je van warm, gezellig licht? Wil je kunnen schakelen tussen warm en koel licht en de helderheid kunnen aanpassen? Je kan met een dimmer makkelijk je heldere lamp veranderen in warme sfeerverlichting, maar dan is het wel belangrijk dat je hier bij het kopen van een lamp rekening mee houdt.

Tip 2: de ideale hoogte boven de tafel

Je wilt niet verblind worden aan tafel, als je lekker zit te ontbijten. Of je hoofd stoten als je opstaat. Houd dus rekening met de hoogte van jouw lamp. De ideale lente/hoogte varieert natuurlijk afhankelijk van de hoogte en de grootte van je tafel, maar over het algemeen hang je de lamp tussen de 60 cm en de 70 cm boven de eettafel. Hierbij reken je vanaf de bovenkant van het tafelblad tot aan de onderkant van de lamp. De lamp moet op ooghoogte hangen wanneer je ernaast staat. Als je zit moet je er onderdoor kunnen kijken. Bekijk het eens van dichtbij en van een afstand: zo zie je hoe hij perfect hangt!

Tip 3: zoek verlichting in jouw stijl

Dit klinkt gemakkelijk, maar geloof ons: dat is het niet! Je hebt verschillende ideeën van wat je wil in jouw interieur, maar het moet natuurlijk wel één geheel vormen. Gelukkig heb je verlichting in verschillende woonstijlen, waardoor jij makkelijker je keuze kan maken. Kies voor een kleur of stijl die ook in de woonkamer en bijvoorbeeld de keuken terugkomt. Zo wordt het sneller een geheel en oogt het rustiger. Wat is jouw woonstijl?

Foto boven artikel: @thuizop5

One Comment on “Een hanglamp boven je eettafel: 3 tips”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *