Een lamp dimmen zonder dimmer: hoe doe je dat?

Je hebt een mooie vloerlamp gekocht en hij staat prachtig in je woonkamer. Alleen.. Hij is wel een tikje fel. Je zou hem het liefst een beetje willen dimmen, maar er zit geen dimmer bij. Hoe los je dit op? Gelukkig zijn er een aantal manieren om het licht te verzachten zonder dat je een externe dimmer hoeft te kopen.

Dimmen met je telefoon: smart lampen

De makkelijkste oplossing is om er een smart led lamp in te draaien. Dan kun je al je lampen straks dimmen met de app op je telefoon. Dan kun je zelfs vanaf de luie bank je ganglamp, keukenlamp en buitenlamp aanzetten. Makkelijker wordt het echt niet! Onze smart led lampen verbind je makkelijk aan de Calex applicatie en die is zowel voor Android- als Apple beschikbaar.

Lamp dimmen zonder dimmer met je normale schakelaar

Er zijn ook lichtbronnen die je in 3 stappen kunt dimmen met een normale schakelaar. Dus als smart verlichting niet echt iets voor jou is of als je graag je normale schakelaar wilt gebruiken is dit een goede optie. Je gebruikt dus gewoon je normale schakelaar en hij dimt je lampen van 30% naar 60% naar 100% lichtsterkte. Je wisselt dit makkelijk af door nog een keer op de schakelaar te drukken.

Lampen met touch dimmer

Ben je nog aan het researchen en heb je nog geen lamp gekocht? Dan kun je ook kijken naar lampen die een touch dimmer hebben. De dimmer zit dan op de lamp met een knop die je kunt indrukken om het licht te dimmen of feller te maken. Onze Sixties Trento lamp heeft dat bijvoorbeeld.

Wij zijn benieuwd waar jij voor gaat: maak je al je verlichting smart of ben je toch meer voorstander van de ouderwetse manier?

Foto: vloerlamp Chappie

2 Comments on “Een lamp dimmen zonder dimmer: hoe doe je dat?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *