Een Retro touch in je interieur

Heb jij ook een zwak voor retro- en vintage spullen? Ja, wij ook! De combinatie van “tweedehands” en nieuwe spullen is tegenwoordig echt de trend. Bij lampenlicht houden we ervan om “oude” zaken in een nieuw jasje te steken. En ja: dat zijn lampen. Ben je benieuwd? Lees dan verder over de retro woonstijl!

Niet oud, wel gezellig

Meubels, lampen en andere interieur accessoires beschikken over een charmante en karaktervolle uitstraling. Daar hechten we als samenleving tegenwoordig veel belang aan. Producten die een leven hadden voor wij misschien nog maar bestonden. Dat geeft echt karakter aan je interieur. Dat willen we net hebben! Oké, deze spullen zijn ouder en hebben misschien ergens een hoekje of stukje af maar dat maakt hen net. De combinatie hiervan met nieuwe dingen geeft je huis een andere vorm. En het is nu eenmaal zo: gezelligheid is zeker gegarandeerd met een houten kast, een gouden spiegel of een zacht roze kussen uit de jaren ‘60.

In retro interieurs wordt veel gebruikt gebruik gemaakt van sierlijke, ronde vormen en kleuren zoals goud, oranje en bruin. We zien hierin ook veel hout terug in zowel de verlichting als in het meubilair.

En retro verlichting?

Die is er inderdaad. Je kan kiezen voor een lamp die rechtstreeks uit je oma’s woonkamer komt. Maar bij lampenlicht zorgen we voor een retro of vintage touch aan jouw verlichting. We proberen de oude woonstijlen naar de tegenwoordige tijd terug te brengen. Check eens onze Industrial hanglamp voor de ultieme retro touch. Mooi boven je eettafel, maar ook de hal krijgt een retro tint.

Ben jij klaar om terug te reizen naar de jaren ‘60? Zet de eerste stap door je verlichting aan te pakken en voel je helemaal thuis. Check al onze retro verlichting hier!

3 Comments on “Een Retro touch in je interieur”

 1. Klopt het dat de jaren 60 & 70 weer helemaal in gaan worden? Hoorde laatst lampen designers praten over dat oubollige bruin en het welbekende oranje kleurtje dat overal terug kwam. Maar wat denken jullie?

  1. Hi Roland

   Dat klopt! Zoals erg veel dingen, komt ook weer de woonstijl van de jaren 60 & 70 helemaal terug… Ben jij fan? Ik alvast wel! 😉
   Groetjes,
   Flore van lampenlicht

 2. Vorig jaar vond ik op de rommelmarkt een schemerlamp met een bruingekleurde kap met oranje bloemen. Zo lelijk, dat het mooi wordt. Mijn man wilde er niet eens mee over straat. Ik wilde hem echter hebben. En hij geeft een prachtig gedempt licht. Dat staat heel gezellig. Laat die jaren 70 maar weer komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *