Een spraakmakende trend: Organic Nature woonstijl

Landelijk, organisch, botanisch, brocante… What’s in a name?! Bij lampenlicht zijn wij grote fan van de Organic Nature woonstijl. Het is een combinatie van landelijk, botanisch en natuurlijke elementen. Leer snel bij over deze woonstijl!

Een natuurlijk gevoel

Deze woonstijl is gebaseerd op het buitenleven en het platteland. Hierin staan rust en kalmte centraal. Natuurlijke materialen zoals bamboe, riet of hout zie je in zowel meubels, verlichting als in andere accessoires terugkomen in een Organic Nature-woonkamer. Lichte tinten en aardse kleuren zijn de basis van het interieur. Gebruik planten als de finishing touch en go back to nature. De sereniteit van het plattelandsleven zie je terug in deze woonstijl.

De warme uitstraling van stof en leder is ook niet te missen. Zo hebben deze interieurs vaak een lederen bank met afwerking in stoffen, gezellig kussens in een rustige print of een lichte kleur zoals bruin, grijs, beige of gebroken wit (of een combinatie van al deze kleuren samen…). Om de natuurlijke vibe helemaal in huis te halen: eindig met planten! Tegenwoordig een enorme hype om kleine, grote, echte of zelfs nep planten in huis te halen. Zolang het maar groen en gezellig is!

Verlichting in deze woonstijl

In de landelijke stijl maak je kleine, gezellige hoekjes en zorg je voor zachte, aangename verlichting. Landelijke lampen zijn in veel verschillende vormen, kleuren en materialen te vinden. Ze zijn te herkennen aan hun rustieke en authentieke uitstraling. De landelijke lampen worden ook wel ‘brocante’ genoemd. Deze hebben een oud en verweerd uiterlijk; stoer maar gezellig tegelijk!

We zouden lampenlicht niet zijn om niet enkele musthaves te benoemen. Zo is één van onze favorieten zeker onze Cleo. Deze is afgewerkt met een bronzen stijlvolle voet en zwarte lampenkap met gouden binnenkant. Een echte eyecatcher in de woonkamer. Ook Botanica voelt zich thuis in jouw Organic Nature woonkamer! Warmte en gezelligheid zijn key in deze woonstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *