Home office verlichten? Bekijk onze tips!

je eigen thuiskantoor: tips

Eerlijk: het is geen gemakkelijke opgave. Je moet in jouw home office echt de goede combinatie vinden van functioneel en gezellig licht (het moet niet de hele dag aanvoelen als werken, toch?). De uitstraling van de werkruimte moet bijdragen aan je productiviteit. Verlichting is hierbij wel het meest van belang. Lees onze tips!

Tip 1: zoveel mogelijk daglicht

Voor je welzijn is daglicht in je home office enorm belangrijk. Het heeft een positieve invloed op je concentratie en het geeft je meer energie. Het gevolg daarvan? Betere resultaten en een gelukkiger gevoel. Alleen maar voordelen dus. Daarnaast is het ook fijn dat je ramen open kan zetten voor frisse lucht. Dat is beter voor je gezondheid én (natuurlijk) voor je concentratie.

Wanneer je toch niet beschikt over veel ramen? Creëer dan functioneel licht door het gebruik van LED licht als werkverlichting. Het is aan te raden om een zo hoog mogelijke lichtsterkte te kiezen. Dat verhoogt de efficiëntie van je werk. Denk aan wandlampen inclusief LED lichtbron met een aantal van 500 lumen en 3000 Kelvin. Check daarvoor eens onze Enna wandlamp. Een flexibele aanwinst in je home office.

Tip 2: bureaulampen als accentverlichting

Wat is niet te missen in jouw home office? Juist, een bureaulamp. Wij hebben de perfecte lamp voor jou uitgekozen. Onze Ashley tafellamp! Een klassiek model, maar prachtig op iedere bureau.Tip: zorg voor dimbare lichtbronnen zodat je het ook een beetje sfeervol kan maken in de avond en om je werkdag rustig af te sluiten.

Tip 3: maak er je eigen plek van

Heb je verlichtingsideeën opgedaan? Goed zo! Dan is het nu tijd voor de aankleding. Je spendeert toch een aantal uren per dag in je home office, dus maak er vooral je eigen plekje van! Een persoonlijke touch aan je ruimte is echt niet verkeerd. Denk aan foto’s, schilderijen, planten en leuke post-its of kleurrijke accessoires. De mogelijkheden zijn eindeloos! Hoe beter jij je achter je bureau voelt, hoe beter werk je levert. Dat is twee in één dus.

Wil je meer informatie over het inrichten van je perfecte home office? Check dan zeker eens onze blog over “De perfecte werkplek” en de inspiratiepagina “Tips voor je thuiskantoor“!

je eigen thuiskantoor: tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *