Inbouw- of opbouwspots, wat is het verschil?

Ben je op zoek naar een praktische lamp voor binnen of buiten? Dan is een mooie spot precies wat je zoekt!Wij hebben een grote keuze aan inbouwspots en opbouwspots, maar wat is het verschil? En welke is de beste keuze voor jouw project? Dat leggen we je uit.

Wat is een inbouwspot?

Inbouwspots worden in het plafond gemonteerd. Bij deze spots moet je goed opletten welk type plafond je hebt en of de spot hier wel in past. Inbouwspots geven een strakke look en zijn mooi afgewerkt met de rest van je plafond. Je hebt ze in allerlei vormen en maten, zodat ze perfect in je interieur passen.

Spots zijn tegenwoordig naast functioneel, ook heel erg mooi. Spots geven naast functioneel licht, ook mooi sfeerlicht. Als je er dimbare lichtbronnen in doet, dan kun je het licht ook nog eens dimmen. Dat is toch vaak fijn voor bijvoorbeeld de keuken of de woonkamer.

Kies bijvoorbeeld voor de ronde inbouwspot Edu. Deze praktische lamp is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hij is ook kantelbaar. Hierdoor bepaal je zelf waar het licht schijnt. Simpel, maar heel stijlvol! Je vindt hier al onze inbouwspots.

Wandlamp Sola in het interieur van @headofswans

Wat is een opbouwspot?

Opbouwspots worden aan het plafond gemonteerd. Bij deze spots hoef je geen rekening te houden met het type plafond, hij wordt namelijk gewoon tegen het plafond geplaatst. Hierdoor passen deze lampen altijd. Deze spots vallen meer op dan inbouwspots en hebben meer een decoratieve functie. Opbouwspots zijn makkelijk te installeren, voor je het weet hangt hij ook bij jou in huis. We hebben opbouwspots voor elke stijl, zoals moderne (strakke) spots, maar ook meer industriële stoere opbouwspots!

Opbouwspot Jeana is een van onze populairste keuzes. Logisch, want hij is mooi én komt in allerlei varianten. Een andere mooie keuze is de Rondoo up, een leuke ronde opbouwspot. Klein, maar krachtig! Je vindt hier al onze opbouwspots.

Lees ook onze blog over railverlichting als jij op zoek bent naar een écht opvallende opbouwspot! Wat is jouw favoriet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *