Je eigen staycation terras: Ibiza-stijl

Wanneer je je tuin op orde hebt kan de zomer écht beginnen. Dat geldt dus ook voor je terras. Leuke tuinmeubelen, verschillende geplante bloemen en bijpassende verlichting: op die manier creëer je je gezellig terras thuis. Lees onze tips!

Zomers gevoel met de juiste meubels

Een gezellig terras of een sfeervolle tuin zorgt ervoor dat je vakantiegevoel meteen wordt aangewakkerd! Kan je niet naar Ibiza op vakantie deze zomer? Geen probleem! Dan breng je Ibiza toch gewoon tot bij je thuis? De Ibiza-stijl bevat frisse kleuren zoals witte muren en witte meubelen in combinatie met lichte tinten in blauw, geel of grijs. Er wordt ook vaak gewerkt met natuurlijke materialen zoals hout, bamboe of riet. Deze materialen worden dan vaak gecombineerd met een blauw accent. Heel erg zomers!

Een zomers terras is niet compleet zonder een leuke lounge hoek. Een tip om het goedkoop én gezellig te houden: zorg voor genoeg houten pallets om je eigen lounge te maken! Zorg ervoor dat je de juiste zithoogte kiest inclusief kussens (ongeveer 35 cm hoog). Vergeet ook geen rekening te houden met de diepte van je zitbank: zo kan je lekker achterover hangen! Oh ja: het moet natuurlijk waterdicht materiaal zijn, anders lijdt je loungebank te hard van de regen. Als je loungeset af is, maak je hem af met grote kussens. Super stijlvol én comfy!

Ruimte voor verlichting: botanisch

Onze Carmul past volledig in de Ibiza vibe. Hij heeft het zogenaamde flame effect: het is dus net alsof er een kaarsje brand. Super gezellig op een zwoele zomeravond! Ook Manila hoort thuis in Ibiza, maar dan binnen in je Nederlandse woonkamer. Deze botanisch afgewerkte lamp bestaat voornamelijk uit rotan; een tropisch én onmisbaar accessoire in je Ibiza-tuin. Zorg een zomer lang voor een vakantiegevoel in eigen tuin!

2 Comments on “Je eigen staycation terras: Ibiza-stijl”

  1. Hoi!

   Wat leuk om te lezen dat je het blog leuk vindt! Hopelijk vind je er genoeg inspiratie om jouw interieur helemaal af te maken!
   Sfeervolle groetjes,
   Flore van lampenlicht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *