Lamp met rookglas: mysterieus en sfeervol

Verlichting geeft niet alleen licht, zodat we niet in het donker zitten, maar het geeft ook sfeer. Het geeft karakter aan je huis en je kunt er je persoonlijkheid in kwijt. Een lamp met rookglas is hier een heel mooi voorbeeld van. Met rookglas geef je makkelijk meer karakter aan je bestaande lampen.

Wat is rookglas?

Rookglas doet zijn naam eer aan, het is namelijk glas met een grijze en rokerige tint. Bijna alsof het glas net te dicht boven een vuurkorf heeft gehangen. Dit is geleidelijk over het glas verspreid en heeft dus geen vlameffect. Het glas krijgt daardoor een soort donkere tint, wat ervoor zorgt dat de lichtbron donkerder uitvalt.

Lampen met rookglas, ook wel smoke glas genoemd, zijn op verschillende manieren in je interieur te verwerken. Je gebruikt deze het liefste in gedeeltes van de woning waar geen felle verlichting nodig is, bijvoorbeeld bij de zithoek, boven de eettafel of op het nachtkastje. Ball is een voorbeeld van een rookglas lamp die je prima boven de eettafel kan hangen of in een hoek in de slaapkamer.

rookglas tafellamp

Rookglas lamp in de woonkamer

Lampen met rookglas of smoke glas toevoegen aan je woonkamer is vrij eenvoudig. Je gebruikt ze wel echt voor de sfeer, dus probeer hem niet als leeslampje bij de bank te gebruiken. Dan ga je het toch een beetje moeilijk krijgen. Daar is hij niet voor bedoeld. Zet hem liever op een bijzettafel en draai er een gave filament lamp in voor een extra touch.Of hang hem op, net zo makkelijk!

Lampen met rookglas kun je bij elk interieur gebruiken. Het staat heel goed in een modern, industrieel interieur, maar kan ook gewoon een mooie touch aan een andere stijl geven. Vind jij een lamp met rookglas mooi? Ga er dan gewoon voor!

Eigenlijk zou elk huis een lamp met rookglas moeten hebben. Welke is jouw favoriet?

2 Comments on “Lamp met rookglas: mysterieus en sfeervol”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *