Zo kies je een lamp voor bij de bank

Foto: Vloerlamp Tripe in de stijlvolle woonkamer van @interiorby.mijke

Voordat je een lamp voor bij je bank aanschaft is het belangrijk dat je weet wat voor functie hij gaat krijgen. Wil je meer sfeer creëren of wil je juist functioneel licht zodat je er een boekje bij kunt lezen? Ook zal een lamp bij een hoekbank er heel anders uitzien dan bij een 2- of 3-zits bank. Goede verlichting zorgt ervoor dat je meubels en accessoires nog beter tot zijn recht komen. Hieronder lees je wat voor verlichting het beste bij jouw zithoek past.

Sfeervolle verlichting voor je zithoek

Voor een sfeervol interieur ga je op zoek naar een lamp waarbij het aantal lumen en Kelvin vrij laag is. Dat zorgt ervoor dat het licht niet fel is en warm van kleur is. Een hanglamp met een gouden binnenzijde zorgt voor een extra warm lichteffect in de woonkamer. Hanglamp Cerchio is een perfect voorbeeld van een warme lamp bij de bank. Door zijn unieke design is het ook nog een blikvanger. 

Andere verlichting bij de zithoek zoals een vloerlamp is ook erg sfeervol. Daarbij leg je niet de nadruk op het midden van de woonkamer, maar zorg je dat de verlichting vanuit één hoek de kamer in vloeit. Big Cage zorgt voor voldoende verlichting en is ook een mooie lamp met haar verschillende lichtpunten. Echt een aanrader voor in de hoek van de kamer!

Verlichting bij de hoekbank

Een hoekbank kun je op twee verschillende manieren neerzetten in je woonkamer. Om de rest van de kamer bij het zitgedeelte te betrekken of om juist een apart zithoekje te maken. De verlichting speelt daarbij een grote rol. 

Wanneer je de rest van de ruimte bij de zithoek wil betrekken is het mooi om plafondspots in de ruimte te plaatsen. Sluit daar ook een dimmer op aan en dan heb je functionele- en sfeerverlichting. Dit zorgt ervoor de ruimte één geheel wordt. 

Heb je toch liever een aparte zithoek? Dan is een lamp bij de hoekbank beter. Een vloerlamp met leesarm zoals Lexus zorgt voor sfeer, maar is ook erg handig bij het lezen van een boek. 

Zo is er voor iedere bank en woonstijl een passende lamp!

One Comment on “Zo kies je een lamp voor bij de bank”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *