Lampfittingen uitgelegd: welke fitting heb jij nodig?

Lamp fittingen

Als je een lamp koopt, staat er altijd bij welke fitting je nodig hebt. De E27 en E14 fitting zijn de meest gangbare. In deze blog leggen wij je het verschil tussen deze lampfittingen uit, zodat jij voortaan precies weet waar je op moet letten als je een lichtbron voor je lamp koopt.

De bekende E27 fitting 

De E27 fitting is de bekendste van allemaal en ook de meest gangbare. Als je een vloerlamp koopt, is de kans groot dat je deze nodig hebt. Wat E27 betekent is dat hij 27 mm aan schroefdraad heeft. Met deze schroefdraden kun je de lichtbron in de lamp draaien.

Gelukkig zijn er heel veel (LED)lampen met een E27 fitting, er is dus volop keuze. Je kunt op de website makkelijk filteren op lichtbronnen met een E27 fitting. Hier vind je ze allemaal.

Een E14 fitting: het kleintje 

Als je ergens ‘een kleine fitting’ voor nodig hebt, dan bedoelen ze waarschijnlijk een E14 fitting. Je draait deze makkelijk in de lamp. Hij heeft 14 mm schroefdraad, een stuk kleiner dan de fitting E27. Je ziet deze fitting vaak terug bij sfeerlampen zoals tafellampen.

Een E14 lichtbron is er in verschillende vormen, zoals deze filament tipkaarslamp. Deze lichtbron geeft een knusse sfeer aan je huis. Je kunt ook voor een lichtbron (E14 fitting) met smartfuncties kiezen. Je bepaalt op deze manier zelf welke uitstraling je aan je lamp geeft!

Wat is de GU10 fitting?

Dan hebben we ook nog de GU10 fitting. De GU10 fitting heeft een steekfitting, ook wel bajonetsluiting, en wordt vooral gebruikt voor inbouwverlichting zoals plafondspots. Je moet de GU10 lichtbron met een hoek van 90 graden in je lamp draaien om hem vast te zetten.

Een goed voorbeeld van een GU10 is deze set van 5 lichtbronnen. Met deze lichtbron voorzie je je plafondspots van warm wit licht, wat een gezellige sfeer aan je ruimte geeft. Hier vind je alle onze GU10 lichtbronnen.

Staat de fitting waar jij vragen over hebt hier niet tussen? Neem dan een kijkje op onze informatiepagina over alle fittingen. Hier vind je naast de E27, E14 en GU10 ook nog informatie over onze andere fittingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *