Lampfittingen: wat is er belangrijk om te weten?

Lamp fittingen

Een lamp heeft een bepaalde fitting waar een bepaalde lichtbron in past. Maar het is soms best moeilijk om te weten welke lichtbron je nu eigenlijk nodig hebt voor de juiste fitting. En daarom zijn wij er: lampenlicht! We helpen je graag verder bij het uitzoeken van de lichtbron met de juiste fitting om jouw lamp helemaal af te maken!

De E27 fitting uitgelicht

Deze fitting is het bekendst. De E betekent dat de lichtbron een draaifitting heeft: door de 27 mm lange schroefdraad kan de lichtbron in de lamp worden gedraaid. Er zijn veel verschillende gloei-, halogeen-, en spaarlampen met een E27 fitting. Leuk om te weten: oude gloei- en halogeenlampen kunnen worden vervangen door LED, omdat veel LED-lichtbronnen beschikken over een E27 fitting.

Om je een idee te geven kun je op onze website makkelijk filteren op lichtbronnen met een E27 fitting! Het zijn echte must-haves voor je woonruimtes.

GU10 fitting: wat is dat?

Een GU10 fitting heeft een steekfitting wat ook wel bajonetsluiting wordt genoemd, en wordt vooral gebruikt voor inbouwverlichting zoals plafondspots. Inbouwverlichting wordt pas perfect met de juiste GU10 lichtbronnen! Je moet de GU10 lichtbron met een hoek van 90 graden draaien en dan zit hij vast in de lamp. Om een goed voorbeeld te geven: met deze GU10 lichtbron kan je je lamp voorzien van warm wit licht voor een sfeervolle uitstraling, en krijgt je ruimte een upgrade.

Een E14 fitting: perfect voor sfeer

Een synoniem voor een E14 fitting, is een kleine fitting. Deze heeft ook een draaifitting: door de 14 mm lange schroefdraad kan de lichtbron in de lamp worden gedraaid. Je ziet hem vaak terug bij schemerlampen. Het is eigenlijk een echte sfeermaker! Deze fitting zie je meestal terug in gezellige tafellampen, bureaulampen of leeslampen.

Een leuke E14 lichtbron gevonden? Dat maakt jouw interieur meteen een stuk gezelliger. De E14 heeft vaak verschillende vormen, waaronder deze filament kaarslamp of het bekende peertje. Zo krijgt jouw lamp telkens een andere uitstraling!

Voor nóg meer informatie kan je altijd een kijkje nemen op onze “Alle fittingen” pagina waar de meest voorkomende fittingen worden uitgelegd. Kijk altijd goed naar de specificaties bij een lamp, zodat je precies weet welke lichtbron je moet aankopen. En op die manier: maak je je verlichting helemaal compleet en zorg je voor die extra gezellige sfeer met de juiste lichtbron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *