Minimalistisch wonen in de Design woonstijl

Design woonstijl

De Design woonstijl

Gelukkig is het al een tijdje niet meer zo dat alleen de allerrijksten onder ons de design woonstijl kunnen betalen. Door de opkomst van betaalbare design merken is het nu ook voor de gemiddelde Nederlander goed betaalbaar om het huis in te richten in deze luxe stijl.

Minimalistisch en tijdloos

In de design woonstijl vind je veel strakke en moderne lijnen. Luxe en technologie zijn onmisbaar in deze inrichting. De design woonstijl is onder te verdelen in verschillende stromingen zoals Scandinavisch design, Deens design, Italiaans design en uiteraard Dutch design. De stromingen hebben allen gemeen dat het interieur minimalistisch en tijdloos is ingericht en er wordt gebruikt gemaakt van ontwerpen van bekende designers. In deze woonstijl is er plek voor vernieuwing, kunst en een mooie afwerking met bijzondere details.

design interieur

Constraterende primaire kleuren

Als basiskleuren passen zwart, grijs, wit en naturentinten erg goed in deze woonstijl. Met contrasterende, primaire kleuren kunnen accenten in het interieur aangebracht worden. Op het moment vind je ook veel neon accenten terug in deze stijl. Cognac leer en hout zorgen voor warmte in huis en zijn mooi te gebruiken als tegenhanger. Er wordt vaak gebruik gemaakt van effen kleuren zonder opvallende patronen. Als je toch een patroon in je interieur wilt, gebruik dan duidelijke lijnen in een hoog contrast voor een grafisch effect.

Natuurlijk en modern

In een design interieur wordt voornamelijk gewerkt met natuurlijke materialen en kunststof, afwisselend in mat of glans. Denk niet alleen aan hout, maar ook beton, glas en leer. Deze natuurlijke materialen kunnen heel goed gecombineerd worden met materialen zoals chroom, kunststof en staal, maar ook moderne materialen zoals plastic en microvezels. De vloer wordt vaak voorzien van een gietvloer, zoals een cementvloer of betonlook. Ook een vloer van witte planken, licht eiken of grote tegels past goed bij de design woonstijl.

design woonkamer

Strakke vormen

Sobere en strakke vormen voelen zich goed thuis in dit interieur. Er worden zowel rechthoekige als ronde of ovale vormen gebruikt, zolang er maar geen overbodige versieringen aan toegevoegd worden. Zo ook in de meubels. Deze worden voornamelijk uitgevoerd in duurzame materialen met een kwalitatief hoogwaardig binnenwerk. Met design stukken zoals een fauteuil, design vaas of originele lamp maak je het interieur origineel. Ook kunst mag een grote plek krijgen, zoals een kleurrijk schilderij op een witte muur. De bekende design klassiekers raken niet uit de mode en gaan dus jaren mee. Deze gedachte loopt door in de accessoires voor je interieur. Tijdloos glaswerk, kunst en persoonlijke bezittingen lopen naadloos over in de rest van de inrichting. Kies je accessoires zorgvuldig en wees spaarzaam. Kies liever voor enkele mooie en tijdloze objecten dan voor een overdaad aan kleine prullaria.

shop met korting

3 Comments on “Minimalistisch wonen in de Design woonstijl”

  1. Ik vind materialen als beton, hout en leer ook mooi passen in moderne woningen. Het straalt veel rust uit en past bij veel verschillende kleuren. Daarnaast is het onderhoud van een betonvloer ook geen zware taak heb ik gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *