Nouveau Art Deco; breng de jaren 20 in huis met deze tips!

De Roaring Twenties was een tijdperk waarin het westen een bloeiperiode meemaakte op het gebied van cultuur, muziek, economie en uiteraard ook architectuur. De stilistische erfenis die we aan deze periode hebben overgehouden noemen we Art Deco. Een bouwstijl waar geometrie en exclusiviteit hoog in het vaandel staan en die bijna een eeuw later nog steeds invloed heeft op de interieurs van vandaag de dag.

 

Patronen patronen patronen

Het meest kenmerkende aan de Art Deco woonstijl zijn toch wel de typische geometrische patronen die overal in verwerkt zijn. Als je dit in je eigen interieur toepast heb je eigenlijk al in een klap die art deco sfeer hangen.

 

Zoek de juiste accessoires

Bij Art Deco is het erg belangrijk datje het interieur volbouwt met excentrieke accessoires die bij de stijl passen. Denk dus aan klokken, kastjes of vazen die deze stijl dragen. Deze tierlantijntjes zijn vaak niet zomaar overal te koop en moeilijk te vinden. Bezoek daarom eens een tweedehandswinkel, hier liggen vaak verborgen parels die voor weinig geld jouw interieur verrijken!

 

Art Deco lampen 

In het assortiment van lampenlicht hebben we een aantal modellen die feilloos aansluiten aan de Art Deco stijl en dus een mooie toevoeging zijn aan het interieur, mocht je deze stijl nastreven! Voorbeelden zijn de Notarislamp, de hanglamp Slice en de hanglamp Bombay. Die je hieronder ziet afgebeeld!Hanglamp Slice 40 goudArt deco hanglamp beige met messing - Bombay

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *