Railverlichting: de lamp van het jaar! Zo hangt hij binnenkort ook bij jou te stralen

Railverlichting (of railspots) lijken de nieuwe it-lamp te zijn. Je ziet railverlichting het meeste in de keuken, boven een kookeiland, maar ook steeds vaker in de woonkamer. Hij is modern, strak en een echte eyecatcher! Hoe railverlichting werkt, dat leggen we je even haarfijn uit. Hangt deze populaire lamp binnenkort ook bij jou in huis?

Zo werkt railverlichting

Standaard bestaat railverlichting uit 4 onderdelen: rails, railsspots, rail-accessoires en hulpstukken. Met railverlichting kun je eenvoudig licht creëren zonder dat je nieuwe elektrisch aansluitpunten hoeft te maken. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere lampen op één lichtpunt op de rails aansluiten. De railsspots zijn meestal afzonderlijk van elkaar te verstellen, zo bepaal je dus zelf waar het licht naar toe schijnt.

Welk railsysteem past bij jou?

Heel kort gezegd kun je bij een 1-fase railsysteem alle lampen tegelijk aan- of uitzetten. Bij een 3-fase railsysteem kun je bijvoorbeeld een deel van de lampen aan laten staan en de rest uit doen. Meestal zul je in huis prima uit de voeten kunnen met een 1-fase systeem.

We hebben railverlichting in allerlei maten, maar het mooiste is dat je deze ook nog op elkaar kunt aansluiten. Als jij bijvoorbeeld een hele lange rail met spots wilt, dan kun je er meerdere aan elkaar bevestigen. Hiervoor heb je een koppelstuk nodig, deze kun je er los bij bestellen. Zo vind je altijd de perfecte maat voor bij jou in huis! We hebben bijvoorbeeld railspots van 1 meter lang, railspots van 2,86 meter lang en railspots met een hoek. Zwart is veruit de populairste kleur, maar hij is er ook in andere kleuren. Hier vind je ze allemaal.

Inspiratie voor railverlichting

Wil je dolgraag ook railverlichting bij jou in de keuken of woonkamer, maar weet je nog niet precies hoe dit eruit moet zien? Railverlichting staat echt heel mooi in de keuken en is ook nog eens heel praktisch, want je wilt natuurlijk wel goed kunnen zien waar je mee bezig bent.

One Comment on “Railverlichting: de lamp van het jaar! Zo hangt hij binnenkort ook bij jou te stralen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *