Verlichting in de Landelijke stijl

Bij deze woonstijl gaat het om het verschil tussen binnen en buiten zo klein mogelijk te maken. Haal de sfeer en rust van de natuur en het platteland naar binnen. Het buitenleven, comfort en handwerk staat in deze stijl centraal.

Materialen 

In de landelijke woonstijl wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, balkenplafonds en pure bouwmaterialen. Dit wil de sfeer van een oud boerderijtje op het platteland creëren. Natuurlijke materialen zoals wol en hout zien we veel terug. Daarnaast is er ook veel smeedijzer te vinden als accessoires. Kies echter niet voor veel accessoires! Kies twee grotere accessoires uit die direct opvallen!  

Grove en robuuste meubels horen thuis in de landelijke woonstijl. Maak gebruik van bewerkt hout of porseleinen vazen. Die zorgen voor een herkenbaar uiterlijk! Op de vloer ligt meestal een houten of een stenen vloer. Er worden veel natuurlijke kleuren gebruikt in deze stijl. Daarnaast zien we ook vaak vergrijsde tinten, grijs en taupe terugkomen.

Verlichting in de landelijke woonstijl 

De verlichting in deze stijl wordt gebruikt als eyecatcher en sfeermaker. Zo is een landelijke hanglamp, vloerlamp of tafellamp een goede eyecatcher binnen de gehele kamer. Deze lampen zijn in veel verschillende vormen, kleuren en materialen te vinden. Met een landelijke wandlamp geef je de kamer een passende sfeer. Landelijke lampen zijn te herkennen aan hun rustieke en authentieke uitstraling. De landelijke lampen worden ook wel ‘brocante’ genoemd. Deze hebben een oud en verweerd uiterlijk, wat ze natuurlijk niet zijn.

Naast de brocante verlichting wordt er in de landelijke woonstijl ook gebruik gemaakt van lampen met een stoere en robuuste uitstraling. Ook klassieke lampen en lampen in de engelse stijl zien we voorbijkomen. De materiaalsoorten van deze lampen zijn verschillend. Kies bijvoorbeeld eens voor een grote betonnen lamp. Ook lampen van hout, tin en metaal zullen prachtig staan! 

Landelijke verlichting combineren 

Doordat landelijke verlichting in veel soorten en maten te verkrijgen is, kun je deze verlichting gemakkelijk combineren. Combineer ook eens de landelijke verlichting met een andere stijl! Zo kun je bijvoorbeeld moderne verlichting gebruiken om het een modern tintje te geven. Zo worden de natuurlijke materialen van de landelijke verlichting gecombineerd met de strakke vormen van de moderne verlichten. Een prachtige combinatie van nieuw en oud dus! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *