Verlichting in de stijl Brocante

De term brocante komt oorspronkelijk uit het Frans en betekent: rommelmarkt. De brocante stijl maakt veel gebruik van spullen uit de vroegere tijd die nog net geen antiek zijn. Alhoewel deze stijl ook goed gepaard gaat met antieke spullen. Het geeft een warme, landelijke stijl af die romantisch en oud oogt. Voor liefhebbers van antiek is dit een perfecte stijl

Bij de brocante woonstijl wordt veel gebruik gemaakt van wit en pasteltinten. Het wit is vooral wit wat al een beetje aan het afbladderen is en zo dus een verweerd uiterlijk heeft. Daarnaast wordt er ook veel gebruik gemaakt van brons, grijs, koper en goud. Met het gebruik van kaarsverlichting krijgt de brocante woonstijl nog een romantisch sfeertje!

Brocante verlichting

Brocante verlichting heeft een ouderwetse uitstraling. Hierdoor lijkt het alsof de lampen oud zijn. Dit is natuurlijk niet het geval!  De brocante lampen worden vooral als accessoires gezien. Door de vintage look en speelse vorm kunnen deze lampen op veel verschillende plekken worden geplaatst. Deze verlichting is meestal gemaakt van natuurlijke materialen. Veel voorkomend zijn lampen van hout, riet, steen of metaal. Daarnaast zijn ook combinaties van deze materialen erg mooi.

Hanglampen zijn kenmerkend voor brocante verlichting. Hanglampen komen voor in verschillende vormen en maten. Van simpele versies met één lamp tot hele kroonluchters. Deze brengen veel sfeer en zorgen dat andere accessoires zoals een bank goed uitgelicht worden. Daarnaast is de brocante hanglamp ook een echte eyecatcher!

Brocante verlichting combineren

De brocante sfeer kan goed worden gecombineerd met verschillende woonstijlen. Dankzij hun uiterlijk kan de brocante verlichting in elk interieur.

De landelijke stijl komt het dichtsy in de buurt van de brocante stijl. De landelijke woonstijl heeft hetzelfde doel als de brocante woonstijl; sfeer en gezelligheid creëren. Hierdoor lijken de twee stijlen erg op elkaar en passen ze goed bij elkaar. De warmte die wordt gecreëerd door de landelijke stijl komt ook terug in de brocante verlichting.

Brocante lampen zijn goed te combineren met ander materiaal. Een brocante lamp is vaak gemaakt van hout maar nooit in zijn geheel van hout. Vaak worden er andere materialen gecombineerd met het hout zoals metaal. Dit geeft een unieke sfeer aan het interieur.

 

One Comment on “Verlichting in de stijl Brocante”

  1. Ik houd erg van pasteltinten. Verlichting moet niet alleen licht, maar ook warmte creëren, vind ik. Brocante lampen gaan goed samen met antieke houten meubelen is mijn ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *