Verlichting in de stijl retro

Vroeger was alles beter, maar is dit ook het geval als het om het interieur en de verlichting draait? Jazeker! verlichting in de stijl retro is terug van weggeweest. Elementen uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 zijn weer terug te vinden in veel interieurs, maar dan met een fris en modern tintje! Meubels geïnspireerd op deze tijden worden steeds populairder. Daarnaast brengt de retro woonstijl een vleugje nostalgie met zich mee. Kenmerkend voor deze stijl zijn kleuren, strepen, cirkels en bloemen. Al deze kenmerken worden veelvuldig toegepast.

Materialen

Hout is een typisch materiaal voor retro. Er wordt veelal gebruik gemaakt van teakhout en eikenhout. Teakhout heeft een warme tint bruin die de kamer een warme en knusse uitstraling brengt. Meubels gemaakt van dit hout hebben vrome en simplistische vormen. Daarnaast zijn plastic voorwerpen die kleurrijke en heldere kleuren bevatten ook kenmerkend voor retro. Eveneens typisch voor deze stijl is het mixen van natuurlijke materialen zoals hout, linnen, leer en steen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van meubilair met ronde vormen, leren bekleding en lage pootjes.

Qua kleur kan veel met retro. Echter zijn de warme kleuren zoals geel, oranje en bruin veelal populair. Het door elkaar gebruiken van kleuren ziet niet iedereen meer zitten. Naast de warme kleuren zijn pastelkleuren zoals mintgroen en poederroze ook een mooie toevoeging. Aan de muur zijn veel retro prints of posters te vinden. Daarnaast zijn er ook kleine planten te vinden zoals cactussen.

Retro verlichting

Binnen een retro interieur horen niet te veel accessoires. De retro woonstijl is al druk op zich. Door gebruik te maken van niet té veel accessoires maar van een aantal blikvangers houd je de stijl goed in balans. Retro lampen zijn in alle vormen en kleuren te vinden. Zo zijn er lampen in felle kleuren maar ook in rustige kleuren, niet iedereen houdt overigens van geel en oranje. Naast de felle kleuren kunnen we retro verlichting herkennen aan de bolvormige designs en ronde lijnen. Ook grote lichtbronnen, industriële lampen en koker lampen met retro motieven zijn erg geliefd in een retro interieur.

Retro verlichting combineren

Het combineren van de retro woonstijl met je huidige interieur kan goed. Zo kun je jouw huidige interieur deels behouden maar toch een upgrade geven! Door het combineren van nieuw en oud wordt gezorgd dat het interieur speciaal en helemaal van nu is. Combineer retro verlichting eens met vintage verlichting, dit zorgt voor een mooie combinatie van verlichting. Ook het gebruik van verlichting met natuurlijke materialen past goed bij de retro verlichting. Kies bijvoorbeeld voor een houten vloerlamp in combinatie met een kleurvolle hanglamp in retro stijl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *