Verlichting in de stijl Urban jungle

Planten zijn hedendaags een groot onderdeel van het interieur, in elke interieurstijl komen er planten terug. De natuur in huis halen. Wie wil dat nou niet? Met de Urban jungle stijl wordt de natuur in huis gehaald, zelfs als je midden in de stad woont! Een Urban Jungle is een verzameling van planten die als het ware een jungle in het interieur creëert.

Groen!

De grondslag van de Urban Jungle stijl is de kleur groen. Deze kleur komt natuurlijk terug in de planten maar gebruik ook bijvoorbeeld eens de groene kleur van gerecyclede glazen. Gebruik verschillende tinten groen door elkaar. Naast deze tinten groen kun je soms afwisselen met frisse blauwe en gele kleuren of vrolijke bloemenprints.

Bij de Urban Jungle stijl is de natuur naar binnen gekomen. Hoe haal je de natuur in huis? Gebruik verschillende (hang)planten in de ruimte om als afwerking te gebruiken. Daarnaast kunnen  accessoires met natuurtinten zoals een kussen met palmblad of een cactus prints gebruikt worden. Plaats natuurlijke vormen en producten in je interieur. Gebruik bijvoorbeeld ingelijste veren of bladeren.

Urban Jungle stijl en verlichting

Welke verlichting past nou het beste bij deze Urban Jungle stijl? Gebruik grote, stoere lampen, deze lampen worden door de planten nog meer in de spotlight gezet en springen er goed uit. Zo is een grote lamp een echte eyecatcher in de gehele kamer. Een grote hanglamp met betonlook springt tussen de planten uit en zal zelf in de spotlight staan. Naast grote lampen kunnen bijvoorbeeld kleine, stoere tafellampen ook gebruikt worden. Zet deze eens in de hoek van de kamer, zo worden er meerdere (kleine) eyecatchers in je kamer gecreëerd!

Naast de stoere lampen kunnen er lampen worden gebruikt die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Deze vallen iets minder op en geven de kamer een groot geheel. Zo staat een hanglamp van hout mooi bij al het groen van de planten en zal opgaan in het geheel. Ook lampen met een natuurlijke print staan mooi bij deze stijl. Gebruik bijvoorbeeld een vloerlamp met een bloemetjes print. Ook neon verlichting is super te combineren met de Urban Jungle verlichting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *