Vijver- en zwembadverlichting: de tips

Een zwembad of een zwemvijver is een super leuke toevoeging aan je huis, zeker deze zomer, die we volledig gaan spenderen in onze eigen tuin. Genieten van lekker fris water op een warme zomerdag en ‘s avonds de gezelligheid voelen door de juiste verlichting te gebruiken. Lees onze tips!

Maak gebruik van inbouwspots

Wil je jouw vijver of zwembad in the spotlight zetten? Dan zijn inbouwspots de beste keuze. Deze zijn super tijdloos, praktisch en passen bij élke woontrend. Kies daarbij voor LED verlichting. Het lage stroomverbruik is een groot voordeel voor het milieu én je portemonnee. Je kan hierdoor ook het licht van je zwembad de hele nacht laten branden. Zo blijft het ‘s nachts ook nog een echte eyecatcher. Nog een leuke tip: het is een aanrader om RGB-spots te gebruiken. De kleur hiervan kun je zelf instellen. Kies bijvoorbeeld voor blauw licht: dat zorgt ervoor dat het water erg natuurlijk kleurt en de wandbekleding van je zwembad in de verf gezet wordt. Wanneer je een tuinfeestje geeft kun je kiezen voor een andere kleur, super gaaf!

Zorg ervoor dat je je verlichting niet té diep plaatst. Qua lichteffect zit je ook beter wanneer het licht wat hoger in het zwembad (of vijver) geplaatst wordt. Kies voor zo’n 30 cm à 40 cm diep. Je kunt de lampen op die manier ook veel makkelijker vervangen.

Let op de IP-waarden

Safety first is natuurlijk het uitgangspunt. Check altijd heel goed de IP-waarden van de lampen die je wil gebruiken voor je zwembad of de vijver. De IP-waarde geeft de bescherming tegen vuil en vloeistoffen weer. Onderwaterverlichting moet daarom altijd een IP-waarde van IP68 hebben. Dat is ook de hoogste waardering die je kan hebben.

En naast het zwembad is er nog voldoende ruimte om je terras of tuin te verlichten. Kies hier voor staande buitenlampen. Een dimbare variant is leuk om in de avond te genieten van gedimd sfeerlicht. De lampen naast je zwembad moeten een IP-waarde hebben van IP44. Bijvoorbeeld deze Rotterdam; een elegante lamp die je tuin een leuke touch geeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *