Waarom kiezen voor trapverlichting?

Als je ‘s nachts of ‘s avonds vaak de trap gebruikt maak je traplopen door middel van de juiste verlichting een stuk veiliger. Daarnaast geeft de juiste trapverlichting ook nog eens een super sfeervol effect. Maar hoe kies je dan een lamp voor bij je trap? Wij geven je een paar tips!

Verlichting naast je trap

Een subtiele manier van trapverlichting is het plaatsen van inbouwspots naast je trap. Deze spots monteer je in de muur en verlichten enkele treden van je trap. Als je kiest voor een kantelbare inbouwspot zorg je ervoor dat het licht niet onaangenaam in je ogen schijnt. Super veilig? Check! Super sfeervol? Dubbel check!

Wandlampen bij de trap

Liever geen inbouwspots als trapverlichting? Dan is een wandlamp een prima alternatief! Kies voor één of twee wandlampen naast de muur van je trap om deze mooi te verlichten. Zorg dan voor een wandlamp die in diepte niet teveel uitsteekt om te voorkomen dat je je aan de lamp kunt stoten. Zo is bijvoorbeeld de Otan wandlamp een tijdloze lamp die door de up- en down verlichting meteen je muren erg stijlvol verlicht.

Een lichtgevende trapleuning

Een LED strip is perfect te gebruiken als trapverlichting als je deze onderaan de trapleuning monteert. Zo heb je niet direct de verlichting in je trappengat, maar maak je gebruik van een mooie en rustige lichtverdeling over je gehele trap. Het leuke aan onze LED strip Teania is dat deze gemakkelijk met een afstandsbediening in verschillende lichtkleuren te bedienen is. Zo creëer je voor elk moment de gepaste sfeer in je hal!

Hoe ga jij je trap verlichten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *