Wat is een (LED) filament lamp?

Een filament lamp, de lichtbron die je móet hebben. Tegenwoordig zijn er veel lampen waarbij je de lichtbron kunt zien. Een filament lamp is dan een hele goede keuze. Met de zichtbare filament staafjes geeft het een sfeervolle uitstraling, m ook voor een warme sfeer in je kamer zit je met filament goed. We leggen je graag uit wat een filament lamp is én hoe je ze het beste kunt gebruiken.

Wat zijn LED filament lampen?

Sinds de uitvinding van de gloeilamp is er veel veranderd op het gebied van lampen. Gewone gloeilampen verspillen erg veel energie, omdat ze zoveel warmte uitstralen. Toen is de LED lamp uitgevonden. In het begin was LED verlichting er alleen in koele kleuren te krijgen, dus de gezellige sfeer die een normale gloeilamp gaf, kreeg je niet met een LED. Maar nu zijn er LED filament lampen. Deze zijn én heel energiezuinig én ook nog heel gezellig. Ze lijken qua uitstraling heel erg op de klassieke gloeilamp.

Wat is het voordeel van LED filament lampen?

In de klassieke gloeilamp gebruikten ze gloeidraad in de lamp. In filament lampen zitten meerdere LED staafjes om hetzelfde effect na te maken. Dit geeft een gezellige uitstraling, net als bij de originele gloeilampen. 

Dankzij de moderne techniek blijft het licht constant én gaat het licht direct branden als je je lamp aanzet. Een ander groot voordeel is natuurlijk dat filament lampen heel energiezuinig zijn. 

Waar gebruik je filament lampen voor?

Bij lampenlicht verkopen we filament lampen in allerlei vormen, soorten en maten. De zichtbare LED staafjes zien er heel leuk uit als de lamp aan staat, dus dit is een lichtbron die gezien mag worden.

We hebben genoeg lampen waarbij je de lichtbron goed ziet, dan is filament een goede optie. Kijk bijvoorbeeld eens naar design tafellamp Spira of onze besteseller: Industriële hanglamp Big Cage.

Ben je op zoek naar een dimbare filament lamp? Of wat dacht je van een filament lamp met smoke glas? Kijk hier naar al onze filament lampen. Er zit vast iets voor je bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *