Word weer verliefd op je interieur

Eén van onze favoriete woonstijlen verdient het om wat vaker in de schijnwerpers te staan! New Romantics neemt ons mee terug naar de jaren ‘50, ‘60 en ‘70. Hierbij worden vooral zachte of hele warme kleuren gebruikt met een goudtint accent. Zoals de naam al zegt, kan je de romantiek al ruiken! New Romantics heeft een luxe en glamoureuze uitstraling, maar alles behalve tuttig of snoezig. Een beetje Hollywood in Nederland, maar dan net anders! Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

bron: Flexa

Terug naar toen

Materialen zoals marmer, beton, goud, messing, velours en fluweel zijn niet weg te denken bij New Romantics. Marmer in verschillende donkere kleuren, maar ook zachtroze en terracotta zijn kleuren die perfect bij deze woonstijl passen. Stoffen zoals velours en fluweel worden veel gebruikt in het interieur, zowel in de vorm van een fauteuil, een kussen of een lampenkap. De meubels zijn vaak een mix van verschillende stijlen, dat heeft een nonchalante indruk maar brengt wel sfeer met zich mee. Geef de ruimte dezelfde zachte kleur of kleurgroep, dat zorgt ervoor dat de kamer veel ruimtelijker lijkt en er ontstaat een rustgevende sfeer. Bij de vloerlamp Kaso zie je de kenmerkende New Romantics materialen allemaal terug komen! De velours Granny kap is gecombineerd met een marmeren voet, brengt je helemaal terug in de woonkamer van je opa en oma. Een beetje goud mag daarbij niet ontbreken!

We are golden

Wij worden erg enthousiast van de terugkerende goudtinten! De metallic kleuren zien we op allerlei verschillende manieren terugkomen in het interieur, vaak als accent of detail. Bijvoorbeeld als kaarsenhouder, pootjes van de bank of tafellamp. Neem de mooie Botanica, een echte blikvanger. Niet alleen een leuke lamp, maar ook een mooi accessoire voor in je interieur. Naast dat goud vaak luxe en glamour uitstraalt is het ook een warme kleur, dat is ook erg belangrijk bij New Romantics. Kleuren zoals donkergroen, zeeblauw, zachtroze, aubergine-paars en aardetinten zijn goed te combineren met goud en messing. Door de zachte, warme kleuren krijgt het interieur een vrouwelijk karakter.

New Romantics is een vernieuwende, gezellige en trendy woonstijl. Ben jij er klaar voor?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *