banner duurzaam retourbeleid

Duurzaam retourbeleid bij lampenlicht

Ieder bedrijf heeft effect op zijn omgeving en het milieu. Wij als lampenlicht zijn ons daar ook erg bewust van. We voelen ons verantwoordelijk om een positieve bijdrage te leveren en om het elke dag beter te doen. Omdat er een grote stijging aan online klanten is, is het noodzakelijk om een duurzaam retourbeleid te handhaven binnen onze organisatie. Want meer verkochte producten betekent in veel gevallen ook meer geretourneerde producten. Dit is natuurlijk erg milieubelastend door het extra transport; er zijn namelijk twee ritten nodig in plaats van één.

We proberen deze retouren continue terug te dringen. Dat doen we door onze producten zo goed mogelijk te beschrijven en te voorzien van duidelijke productfoto’s. Daarnaast verpakken we onze producten zo compact mogelijk om schade tijdens het transport te minimaliseren. Een compact product neemt ook minder plaats in bij het transport, waardoor we meer pakketten in één rit kunnen meegeven aan onze bezorger.Een tweede kans

Wanneer klanten toch een product retourneren, worden deze niet opnieuw verstuurd (dus als nieuw verkocht) aan een andere klant. Ze worden ook niet vernietigd, maar krijgen bij ons een tweede leven. Wanneer retouren bij ons terugkomen, ondergaan ze eerst een kwaliteitscontrole. Hier worden ze nagekeken, zo nodig gerepareerd en beoordeeld of ze het tweede kans traject in kunnen gaan. Afval wordt uiterst goed gescheiden en, indien mogelijk, hergebruikt. Na goedkeuring gaan de producten naar onze outlet winkels in Breda en Zaandam. Hier kunnen klanten voordelig een tweede kans product kopen voor een mooie prijs. De klant blij, het milieu blij!

Outlet Breda