Wij maken gebruik van cookies om het winkelen bij ons nog makkelijker te maken. Als je onze website bezoekt, ga je akkoord met deze cookies. - Lees meer - Verberg deze melding

lampenlicht opbouwspots banner

Plafondventilator installeren? Zo doe je dat!

Bij lampenlicht vind je verschillende plafondventilator lampen. Met een plafondventilator lamp sla je twee vliegen in één klap. Je kunt een ruimte verlichten en tegelijk verkoelen of verwarmen. Wat veel mensen niet weten is dat een plafondventilator niet alleen in de zomer, maar ook in de winter nuttig kan zijn. Door de motor van de plafondventilator in de zuigende stand te zetten, wordt zware, koude lucht naar boven gezogen. De warme lucht, die normaal gesproken altijd boven in de kamer zit, wordt hierdoor verdreven door de koude lucht en gaat via de zijkanten van de kamer weer omlaag. Deze luchtverplaatsing zorgt ervoor dat je het sneller warm hebt en misschien zelfs de verwarming iets naar beneden kunt draaien.

 

Wat heb je nodig?

  • Een spanningszoeker

  • Een schroefmachine

  • Pluggen

  • Lange schroeven

  • Een klopboormachine

 

plafondventilator ophangen wat heb je nodig

Stap 1. Schakel de stroom uit

Schakel voor je begint met het ophangen van de plafondventilator de stroom uit. Controleer of de stroom echt van het stroompunt af is met een spanningszoeker. Als het lampje van de spanningszoeker niet brandt, staat er geen stroom meer op de draden.

Montage instructies - hanglamp - stroom uit

Stap 2. Schroef de bladen vast aan de ventilator

Schroef met een schroefboormachine de ventilatorbladen vast aan de ventilator.

plafondventilator ophangen vastschroeven bladen aan ventilator

Stap 3. Maak de kap van de ventilator vast en bevestig het verbindingspijpje

Verbind de elektriciteitsdraden van de ventilator met de ventilatorkap en schroef de kap dan op de ventilator. Haal dan de elektriciteitsdraden door het verbindingspijpje dat de ventilator verbindt met de plafondkap en schroef dit vast. Dit pijpje zorgt ervoor dat de ventilator niet te dichtbij het plafond hangt. Schuif de plafondkap over het verbindingspijpje heen en maak bovenaan het pijpje de balans kogel vast. De balans kogel zorgt ervoor dat de ventilator wat speling heeft bij het ronddraaien. Dit zorgt ervoor dat de ventilator in balans blijft en niet gaat wiebelen.

plafondventilator ophangen ventilatorkap vastmaken

Stap 4. Bevestig de plafondbeugel en de ontvanger

Plaats dan de plafondbeugel om de balans kogel heen en plaats de ontvanger in de beugel. Bevestig de elektriciteitskabels van de ventilator aan de ontvanger. De ontvanger zorgt ervoor dat je de ventilator en de lamp met de afstandsbediening aan en uit kunt zetten.

plafondventilator ophangen plafondbeugel en ontvanger

Stap 5. Bevestig de lampen en de lampenkap

Draai de ventilator om en draai de lampjes in de fittingen. Draai de lampenkap vast.

plafondventilator ophangen bevestig de lampen

Stap 6. Bevestig de ventilator aan het plafond

Sluit de elektriciteitsdraden van je plafond op de kroonsteen van de ventilator aan. Bevestig de ventilator met schroeven aan het plafond. Het is niet slim om de ventilator aan de centraaldoos te bevestigen, omdat dit niet sterk genoeg is en de ventilator dan naar beneden kan vallen. Zorg ervoor dat je de schroeven in een balk of in het beton van het plafond boort. Klaar, je hebt je plafondventilator geïnstalleerd!

plafondventilator ophangen aan het plafond

 

Je kan ons bereiken op de volgende manieren en tijden:

Bereikbaar via:

Onze klantenservice is bereikbaar tijdens de volgende openingstijden:

  • werkdagen van 8:00 tot 21:00 uur
  • zaterdag van 9:00 tot 15:00 uur
  • zondag van 12:00 tot 17:00 uur