Klik hier voor €10 EXTRA korting! >

lampenlicht solar tuinverlichting aanleggen banner

Tuinverlichting aanleggen: solar tuinverlichting

Solar tuinverlichting is tuinverlichting op zonne-energie. Elke lamp is voorzien van een zonnecel waarmee de accu die in de lamp zit, wordt opgeladen. ‘s Avonds, als het donker is, brandt de solar tuinverlichting op basis van de accu die overdag is opgeladen. De meeste modellen solarlampen hebben met een opgeladen accu een brandduur van ongeveer 6 uur. Dit is meer dan genoeg om je tuinverlichting een avond te laten branden.

 

Hoe leg je solar tuinverlichting aan?

Het grootste voordeel van solar tuinverlichting is dat het aanleggen bijna geen werk kost. Geen gedoe met het leggen van grondkabels. Het enige dat je hoeft te doen, is de de lampjes op de gewenste plek in de grond zetten of aan de muur bevestigen. Daarna kan de zon zijn werk doen en is je tuinverlichting geregeld. Zo simpel is het!

solar tuinverlichting aanleggen

Waar moet je rekening mee houden bij solar tuinverlichting?

Het allerbelangrijkste bij het plaatsen van solar tuinverlichting is dat je de lampen op de juiste plek zet. De zonnecellen van de solar tuinlampen moeten gedurende de dag voldoende licht op kunnen vangen om de accu op te laden.

solar tuinverlichting waar moet je rekening mee houden

De lichtsterkte van solar tuinverlichting

Je moet er rekening mee houden dat solar tuinverlichting wat minder licht geeft dan de meeste tuinverlichting die aangesloten is op elektriciteit. Solar tuinverlichting is echt bedoeld om sfeerverlichting te creëren. Als je met je tuinverlichting voor veel licht wilt zorgen in je tuin, kun je beter voor een andere soort tuinverlichting kiezen. Daarnaast is solar tuinverlichting ook niet geschikt als je op zoek bent naar verlichting die de hele nacht blijft branden. Met een brandduur van 6 uur, zul je in de winter je tuin van ongeveer 6 uur ‘s avonds tot 12 uur ‘s nachts kunnen verlichten. Maar daar krijg je wel voor terug dat je de verlichting veel makkelijker kunt aansluiten dan traditionele tuinverlichting en dat je geen energiekosten hebt voor je tuinverlichting. Solar tuinverlichting geeft genoeg licht voor bijverlichting en is daarom een makkelijke manier om sfeer toe te voegen aan je tuin.

lichtsterkte solar tuinverlichting

Heb je vragen aan onze klantenservice? Onze contactgegevens vind je hier.