New Romantics

New Romantics

Een beetje Hollywood in Holland

Niets snoezigs, tierelantijntjes of tuttig. Glamour en luxe zijn de basiselementen van deze trend. Geïnspireerd op de zogenaamde ‘Hollywood Regency stijl’ uit de jaren ‘30 . De uitgangspunten van deze stroming zijn glamour en luxe. Interieurs werden ingericht als zijnde filmsets. Deze stijl is weer helemaal terug maar dan in een nieuw jasje! Wij stellen voor: de nieuwe New Romantics-woonstijl! De New Romantics woonstijl is vernieuwend, gezellig én trendy!

Montage instructies - hanglamp - elektriciteit aansluiten

Goud: net dat beetje extra

Yes, wij zijn zo blij! Gouden tinten zijn helemaal terug van weggeweest. We merkten het vorig jaar al een beetje: het interieur mag meer glamour en elegantie uitstralen. Goud en messing zijn de key-kleuren in de New Romantics trend. Deze metallic tinten zien we op allerlei manieren verschijnen in de interieurs dit jaar. Naast dat goud sprankelt en luxe uitstraalt brengt het ook veel warmte in huis. Ook zijn warme kleuren heel belangrijk in de New Romantics stijl. Denk daarbij aan donkergroen, petrol blauw, zachtroze, aubergine-paars en aardetinten zoals terracotta. Deze warme en donkere kleuren geven de ruimte meer karakter en geborgenheid en zijn goed te combineren met goud en messing.

De jaren ‘70 in een nieuw jasje

Materialen zoals marmer, beton, goud en messing (natuurlijk…) zijn niet meer weg te denken in de New Romantics-woonstijl. Marmer in verschillende, donkere kleuren, maar ook zachtroze en terracotta worden echte eyecatchers in het interieur. De materialen in de New Romantics stijl stralen glamour en elegantie uit. Zachte stoffen zoals velours en fluweel zetten door en worden op veel plaatsen in het interieur gebruikt. Eenvoudige geometrische patronen of juist organische designs met invloeden uit de jaren ‘70 worden weer populair. Een marmeren keukenblad of gouden poten aan je stoel? Dan ben jij up to date met deze stijl.

Roze verlichting? Ja, echt van nu!

Het klinkt vreemd maar glas in de kleuren roze, smokey grey en amber zijn de trend van nu. Ontwerpen uit de jaren ‘70 zijn helemaal naar dit jaar vertaald. Ja, ze zijn erg opvallend maar geven net die chique touch aan jouw woon- of slaapkamer. Naast glas zien we goud en messing ook terug in de verlichting. Voor het contrast kan goudkleurige verlichting uitstekend gecombineerd worden met natuurlijke materialen zoals marmer en beton. Lampen voorzien van een gouden binnenkant geven warm licht door de reflectie van het goud. Deze verlichting laten jouw interieur helemaal stralen!emico-featured

New Romantics