Groene verlichting met zonnepanelen

Jouw nieuwe verlichting brandt net wat lekkerder wanneer je weet dat je groene stroom gebruikt. Daarom kun je nu bij lampenlicht overstappen op zonnepanelen. Wij hebben alles in huis om jouw woning te voorzien van een zonnedak. En installeren is erg eenvoudig. Lees hieronder hoeveel jij kan besparen met zonnepanelen.

 • Snelle levering
 • Scherp geprijsd
 • Klanten geven ons een 4.5/5

Voordelen van zonnepanelen

Het aanleggen van zonnepanelen op jouw dak zorgt ervoor dat je minder afhankelijk bent van traditionele energiebronnen, zoals bijvoorbeeld aardgas. Het is een duurzame manier om energie te winnen, gezien je het gratis opwekt uit de zon. Dit helpt je bij het besparen op je energierekening! Het is natuurlijk wel een investering die je moet doen, maar deze heb je vaak al binnen 7 jaar terugverdiend. Zonnepanelen zijn een schone en duurzame energiebron, aangezien ze geen schadelijke uitstoot produceren. Kortom, een perfecte manier om elektriciteit op te wekken voor jouw eigen gebruik!

Lees hier wat de opbrengst van zonnepanelen kan zijn!

Hoeveel bespaar ik met zonnepanelen?

Het exacte bedrag dat je kunt besparen met zonnepanelen is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van het dak, de oriëntatie van het dak, de hellingshoek van het dak, de efficiëntie van de panelen die je koopt en het huidige energieverbruik. Een gemiddeld huishouden in Nederland kan tussen de €300 en €500 per jaar besparen door zonnepanelen te installeren.

Accessoires voor jouw zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Er zijn een paar factoren die bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor op jouw dak:

 • Je energieverbruik: je moet weten hoeveel elektriciteit je per maand verbruikt om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om dat verbruik te dekken. Je kunt het energieverbruik opvragen bij jouw energieleverancier of het opmeten met een stroommeter.
 • De grootte van het dak: Hoe groter het dak, hoe meer zonnepanelen erop kunnen worden geplaatst.
 • De oriëntatie en hellingshoek van het dak: Zonnepanelen werken het beste wanneer ze naar het zuiden gericht zijn en een hellingshoek hebben van ongeveer 30 graden.
 • De kwaliteit van de panelen: De efficiëntie van de panelen bepaalt hoeveel elektriciteit ze opwekken per oppervlakte-eenheid.

Een snelle manier om een benadering te krijgen van hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is door het vermenigvuldigen van je gemiddelde dagelijkse energieverbruik in kilowattuur (kWh) met het aantal zonuren per dag in jou regio. De resulterende waarde is de hoeveelheid energie die jouw zonnepanelen moeten opwekken. Daarna moet je de grootte van het dak in acht nemen en de beschikbare ruimte op jouw dak meten en kijken of er genoeg ruimte is voor de hoeveelheid panelen die je nodig hebt.

Het is aan te raden om een professional in te schakelen om de specifieke situatie te analyseren en een nauwkeurige berekening te maken.

Wat heb je nodig?

Voor het aanleggen van zonnepanelen is het belangrijk dat je goed voorbereid bent op de installatie. Dit heb je nodig:

 • Zonnepanelen: Dit is het meest essentiële onderdeel van de installatie. Je moet beslissen welk type panelen je wil kopen en hoeveel je er nodig hebt.
 • Een omvormer: Dit is een apparaat dat de stroom van de zonnepanelen omzet van gelijkstroom naar wisselstroom, zodat je huishoudelijke apparaten er gebruik van kunnen maken.
 • Bevestigingsmateriaal: Dit is het materiaal dat wordt gebruikt om de panelen aan het dak te bevestigen. Dit kan onder andere bevestigingsmaterialen zoals schroeven, pluggen, bouten en dakklemmen zijn (niet beschikbaar bij lampenlicht).
 • Elektrische componenten: Dit zijn de componenten die nodig zijn om de stroom van de zonnepanelen naar jouw huis te leiden. Dit kan onder andere een stroomgroep, een meterkast, kabels en aansluitingen zijn.
 • Vergunningen: Bepaalde gemeenten en provincies hebben vergunningen nodig voor het installeren van zonnepanelen, dus het is belangrijk om de juiste vergunningen aan te vragen voor je begint met de installatie.

 

Lees hier meer over wat je nodig hebt voor het installeren van zonnepanelen

Tip: vraag BTW terug en bespaar 21%!

Vanaf januari 2023 kun jij de BTW terug vragen over jouw zonnepanelen. Dat scheelt je 21%! Zeker de moeite waard dus. Hoe doe je dit?

Ga hiervoor naar https://btw-zonnepanelen.nl/ vul jouw gegevens in en bespaar!