Oranje boven: 27 euro Koningsdag korting! >

Wat is de LUUMR app en hoe werkt deze?

Door Robbert / 11 januari 2024

Droomde je ooit van een huis dat zich naadloos aanpast aan jouw leven? Waar lichten, verwarming en zelfs jaloezieën moeiteloos en op afstand jouw comfort regelen? Maak kennis met LUUMR, dé app die jouw huis omtovert tot een echt slim thuis.


Beheer met LUUMR moeiteloos alle slimme apparaten in je huis via je smartphone of tablet. Of het nu gaat om de verlichting in je woonkamer of de temperatuur in je slaapkamer, alles is slechts een tik verwijderd. Geen gedoe meer met overvolle apps; met LUUMR houd je de controle simpel en overzichtelijk.

Wat is de LUUMR app?LUUMR is een gebruiksvriendelijke app ontworpen voor moeiteloze bediening. Het fungeert als de centrale hub voor diverse slimme apparaten in huis, zoals verlichting, gordijnen, verwarming, garagedeuren en deurbellen. Met een focus op eenvoud, is technische kennis niet nodig om de app te gebruiken, waardoor het toegankelijk is voor iedereen. Gebaseerd op de Tuya-technologie, biedt LUUMR een breed scala aan compatibiliteit.

Uiterlijk van LUUMRDe interface van LUUMR is strak en modern, gericht op intuïtieve navigatie. Het hoofdmenu geeft directe toegang tot alle verbonden apparaten, waar je moeiteloos bediening, scènes en routines kunt instellen. Zowel nieuwe als ervaren gebruikers kunnen snel vertrouwd raken met de app, met de mogelijkheid om diepere, geavanceerdere functies te ontdekken. Open de app in enkele seconden en zet je slimme apparaten snel naar de gewenste stand.

Personaliseren van instellingenPersonaliseer jouw smart home-ervaring volledig met LUUMR. Stel scènes in voor specifieke situaties, zoals een 'filmavond' of 'ochtendroutine', waarbij meerdere apparaten tegelijkertijd worden bediend. Creëer routines die automatisch worden geactiveerd op basis van tijd, locatie of andere triggers. Deze personalisatiemogelijkheden passen jouw smart home aan op jouw levensstijl en voorkeuren.

Stel je voor: na een lange werkdag kom je thuis. De lampen gaan aan, dimmen naar een warme sfeer, de gordijnen sluiten automatisch, en het is al lekker warm dankzij de vooraf ingestelde verwarming. Dit en meer wordt mogelijk door eenvoudige tijdschema's toe te voegen aan je slimme apparaten. Zo houd je tijd over voor wat echt belangrijk is.

Het toevoegen van een timer aan je slimme apparaten is simpel. Tik op het gewenste slimme apparaat in de app en ga naar de optie "Schema". Hier stel je in wanneer het apparaat moet activeren. Kies voor het maken van schema's voor elke dag van de week en/of herhaal deze wekelijks. Ideaal voor de planners onder ons!

Veiligheid en betrouwbaarheidBij LUUMR staat de veiligheid en privacy van gebruikers voorop. Geavanceerde beveiligingstechnologieën worden ingezet om ervoor te zorgen dat de gegevens en het huis van de gebruiker te allen tijde veilig zijn. Beveiligde servers, gegevensversleuteling en regelmatige updates worden toegepast om de veiligheid te waarborgen. Daarnaast staat LUUMR bekend om zijn betrouwbare werking, waardoor gebruikers vol vertrouwen kunnen rekenen op de goede werking van hun slimme apparaten.

Hoe koppel je slimme lampen aan de LUUMR appHet koppelen van je slimme lampen is eenvoudig te regelen en vereist geen technische kennis. In dit deze video leggen we je uit hoe je simpel en snel je nieuwe slimme lampen koppelt  aan de app.

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Hier de stappen voor het koppelen van je nieuwe lichtbronnen op een rijtje.

Stap 1: Download de LUUMR App
Heb je de  LUUMR app nog niet Download deze dan vanuit de App Store of Google Play Store. Hier is de link om de app te downloaden:  Download LUUMR in de app store.

Stap 2: Maak een account
Open de LUUMR app en volg de instructies op het scherm om een account aan te maken. Dit is eenvoudig: voer je e-mailadres in en kies een wachtwoord. Met een unieke login zorgt LUUMR ervoor dat jouw instellingen, voorkeuren en apparaten veilig en privé blijven.

Stap 3: Zorg dat je lampen klaar zijn
Voordat je de lampen met de app verbindt, zorg ervoor dat ze correct geïnstalleerd en ingeschakeld zijn. Dit betekent dat ze in de juiste fittingen moeten zitten en dat de schakelaar aan moet staan. In de meeste gevallen beginnen de lampen te knipperen, wat aangeeft dat ze op zoek zijn naar een verbinding en klaar zijn om gekoppeld te worden.

Stap 4: Apparaat Toevoegen in de LUUMR App
In de LUUMR app, zoek naar de optie om een nieuw apparaat toe te voegen. Dit is een "+" teken rechts bovenin het scherm.

Stap 5: Selecteer je lampen
Kies uit de lijst van beschikbare apparaten het type slimme lamp dat je hebt. De app zal je door de specifieke stappen leiden om je lampen te koppelen. Dit kan inhouden dat je de lampen moet laten knipperen of een knop op de lamp moet indrukken. Dit kan verschillen per type lamp.

Stap 6: Volg de instructies
Volg de instructies op het scherm. De app zal je door het proces leiden om je lampen aan je netwerk te koppelen. Dit kan een paar minuten duren.

Stap 7: Geef je lampen een naam
Zodra de lampen zijn gekoppeld, kun je ze een naam geven. Dit maakt het gemakkelijker om ze later te herkennen en te bedienen.

Stap 8: Bedien je lampen
Nu zijn je lampen verbonden en klaar voor gebruik! Je kunt ze aan- en uitzetten, dimmen en mogelijk van kleur veranderen (afhankelijk van het type lamp) direct vanuit de LUUMR app.


En dat is het! Als je problemen ondervindt tijdens dit proces, controleer dan de handleiding van je slimme lampen of neem contact op met de klantenservice voor hulp.