10% extra korting op alles* Meer info >

Kroonluchters

Een kroonluchter als echte blikvanger!
In ons assortiment kroonluchters vind je zowel moderne als klassieke kroonluchters. Sommige kroonluchters hebben een kap of meerdere kleine kapjes. Kies een kroonluchter van chroom, kristal, brons of messing.

Kroonluchters
24 producten
Filteren
Van hoog naar laag sorteren
    • Gratis verzenden vanaf €50
    • 30 dagen bedenktijd
    • Klanten geven ons een 4.5/5
24 producten
Filteren
Van hoog naar laag sorteren

De perfecte kroonluchters voor jouw interieur

Een kroonluchter in huis laat meteen een stijlvolle en unieke indruk achter.  Wil je graag een kroonluchter kopen om als eyecatcher op te hangen? Bekijk dan zeker ons assortiment kroonluchters. Kies je voor een moderne variant? Dan kun je jouw moderne interieur prachtig aankleden met een echte sfeermaker. Je woonkamer, slaapkamer en hal voorzien van kristallen kroonluchters? Ook dat kan. Bestel vandaag nog jouw gewenste kroonluchter op lampenlicht. Ontdek ons aanbod!

Wat is het ideale formaat van een kroonluchter?

Er bestaat geen ideaal formaat van een kroonluchter, maar er is wél een verschil in kleine en grote kroonluchters. De grootte van jouw ideale kroonluchter hangt af van de grootte van de ruimte waar je hem wil ophangen. De diameter van een moderne kroonluchter gaat van ongeveer 38 cm tot tot 70 centimeter. Wanneer je er voor kiest om een kroonluchter boven de eettafel te hangen, hou dan rekening met de grootte van je tafel: de diameter van de kroonluchter hoeft niet groter te zijn dan het formaat van je tafel. 

Hoe hoog moet je een kroonluchter ophangen?

Voor het ophangen van kroonluchters is er wel één belangrijke vereiste en dat is dat er hoge plafonds nodig zijn om deze mooi op te hangen. De ideale hoogte die je hem wil ophangen, hangt af van waar je hem precies wil. Als je hem boven de eettafel wil monteren, geldt hetzelfde advies als voor hanglampen: hou een vrije ruimte van 60 cm tot 70 cm tussen de armatuur en het tafeloppervlak.

Wanneer je er voor kiest om hem op te hangen in een vrije ruimte (bv. De hal), zorg er dan voor dat je er comfortabel onderdoor kunt lopen zonder te hoeven bukken. Als doorgangshoogte adviseren we ten minste 230 cm tussen de onderkant van de kroonluchter en de grond.

Onze populaire kroonluchters op een rijtje:

Welke lichtbronnen kies je voor in een kroonluchter?

Kroonluchters zijn er in verschillende uitvoeringen: met kap, zonder kap, klein of groot, modern of klassiek: voor ieder wat wils! De lichtbronnen in een kroonluchter zijn een belangrijke keuze voor de uitstraling die je wil neerzetten én ook of je kiest voor een kroonluchter met of zonder kapjes. Boven de eettafel kies je het best voor een kroonluchter met kapjes zodat het licht niet te fel is. De ideale keuze voor lichtbronnen zijn kaarsvormige lichtbronnen: dat geeft een super klassieke uitstraling.

 
new
Meer ruimte voor sfeerlaat je inspireren