Vakantiegeld deals: Minimaal 25% korting op alles* >

Alles over tuinverlichting 

Door Lisa / 25 april 2024

Een goed verlichte tuin kan een perfecte sfeer creëren en je buitenruimte transformeren tot een fijn toevluchtsoord, zowel overdag als ‘s avonds. Maar hoe kies je de juiste tuinverlichting en wat zijn de voordelen ervan?


Wat is de beste tuinverlichting?De ideale tuinverlichting hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en lay-out van je tuin, je persoonlijke voorkeuren en hoe je de verlichting wilt gebruiken. Tegenwoordig zijn LED-lampen razend populair vanwege hun zuinigheid, duurzaamheid en diverse stijl mogelijkheden. Bovendien zijn armaturen met een hoge IP-waarde perfect voor buiten, omdat ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en langdurig meegaan.

De voordelen van tuinverlichtingHet plaatsen van de juiste tuinverlichting biedt tal aan voordelen. Het brengt je tuin 's avonds tot leven met een warme gloed en benadrukt speciale kenmerken zoals planten, bomen en tuinornamenten. Daarnaast vergroot het de veiligheid rondom je huis door paden, trappen en donkere hoeken te verlichten, waardoor het risico op struikelen of ongewenste bezoekers wordt verminderd. Ook verlengt het de bruikbaarheid van je buitenruimte, waardoor je ook na zonsondergang kunt genieten van gezellige diners of ontspannen avonden in de tuin. Maar hoe kies je de juiste tuinverlichting? Dat lees je hier!

De kosten van tuinverlichtingDe kosten van tuinverlichting kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type verlichting, de kwaliteit van de armaturen en de omvang van je project. Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten variëren van enkele tientallen tot enkele honderden euro's. LED-verlichting heeft over het algemeen hogere initiële kosten, maar biedt op lange termijn besparingen door zijn energiezuinigheid en langere levensduur. Daarnaast kunnen installatiekosten en onderhoudskosten ook een rol spelen bij het bepalen van de totale kosten van je tuinverlichting