De perfecte woonkamer verlichting

woonkamer verlichting

Verlichting in huis bestaat uit verschillende onderdelen: basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting. Dat is dan ook niet anders in de woonkamer! De woonkamer is de ruimte waar we het meeste tijd spenderen. Op welke manier maak je de beste combinatie tussen basis, functie én sfeer?

Zorg voor voldoende basisverlichting

Het plaatsen van basisverlichting is erg belangrijk. Hiermee verlicht je de gehele woonkamer. Deze verlichting is aangesloten op de hoofdschakelaar en wordt vaak als eerste ingeschakeld als je de woonkamer binnenkomt.

De basisverlichting wordt meestal aan het plafond bevestigd met bijvoorbeeld een plafondlamp of spotjes. Check eens onze Rondoo 1 spot. Perfect als basis, en dat niet enkel in je woonkamer!

Woonkamer verlichting

Functionele verlichting is essentieel

In elke ruimte heeft verlichting vaak een functie. In de woonkamer maken we gebruik van functionele verlichting als we een boek willen lezen of als we nog even willen werken. Dan kies je het beste voor een goede tafellamp of een richtbare vloerlamp. Je kan bijvoorbeeld eens een kijkje nemen naar onze Retro vloerlamp.

Woonkamer verlichting

Sfeer: het dimmen van je woonkamer lampen

Ben je klaar om te ontspannen? Perfect! Een decoratieve tafellamp zet je woonkamer al meteen in een aangenamere setting. Kies hierbij dan voor een lichtbron met maximaal 2700 Kelvin. Onze tafellamp Waltz kun je eigenlijk gebruiken voor zowel functionele verlichting als sfeerverlichting. Deze is dimbaar met een externe dimmer en zo bepaal jij dus jouw gezellige sfeer in de avond!

Woonkamer verlichting

Hou rekening met je woonstijl

Kies ervoor om je eigen persoonlijke stijl en smaak door te trekken in jouw verlichting, dat geeft het mooiste effect. Ben jij een grote aanhanger van de industriële woonstijl? Word jij helemaal verliefd op donkere en houten accenten? Of verkies je toch liever wat moderne verlichting? Aan jou de keuze, zolang het maar een echte sfeermaker is!

2 Comments on “De perfecte woonkamer verlichting”

  1. even een vraag ik zit te kijken en op de eerste foto ( perfecte wonkamer verlichting )
    staat naast de bank een erg mooie lamp kunnen jullie mij vertellen hoe deze lamp heet en waar te koop is , dit is voor mij namelijk de perfecte lamp waar ik al poosje naar op zoek bent

    Al vast bedankt

    vriendelijke groet Miranda Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *