De perfecte woonkamer verlichting

Verlichting voor in huis bestaat uit drie delen: basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting. In je woonkamer is dat natuurlijk hetzelfde. In de woonkamer brengen we toch de meeste tijd door, dan moet het wel gezellig zijn. Hoe zorg je ervoor dat je een goede balans hebt tussen je basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting?

Zorg voor voldoende basisverlichting

Basisverlichting is heel simpel: de basis. Het zorgt ervoor dat de ruimte in zijn geheel verlicht wordt. Dit wordt vaak gedaan met spotjes en plafondlampen. Deze lampen sluit je eigenlijk altijd op de hoofdschakelaar aan zodat ze met één druk op de knop aan springen als je ‘s ochtends vroeg de woonkamer in loopt.

De design Kaya plafondspots zijn mooi om naar te kijken en perfect als basisverlichting!

Foto: Moderne spot Go Nine Turbo

Functionele verlichting: een boekje lezen

Alle functionele verlichting heeft een functie, simpeler kunnen we het niet maken. Wil jij graag aan de eettafel kunnen thuiswerken? Dan heb je toch een goede lamp nodig. In de woonkamer merk je dit vooral op de bank: daar wil je toch een boekje kunnen lezen. Dan is het fijn om een vloerlamp bij de bank te zetten. Hier lees je meer tips over het uitzoeken van een lamp voor bij de bank.

Onze klassieke vloerlamp Retro is een super handige lamp, omdat hij ook een apart leeslampje heeft. Een must voor boekenfans!

Maak het gezellig met sfeerlampen

We willen veel meer dan alleen functioneel: we willen sfeer. En sfeer vraagt vaak om een paar extra (kleine) lampen. Een leuke wandlamp, een tafellampje op het dressoir of op een bijzettafel.

Ook hanglampen kun je als sfeerverlichting gebruiken, zoals de prachtige hanglamp Pallon met drie lichtbronnen en blauw glas. Met deze lamp in huis laat je ook meteen je stijl zien. Wat wil jij uitstralen met je woonkamer? Houd je van een strakke, moderne stijl of ben je meer van de retro en vintage items? Laat het zien met je verlichting.

Houd met deze lampen rekening met de hoeveelheid lumen, de lichtsterkte van een lamp. Lees hier alles over lumen en sfeerverlichting.

Heb jij nog vragen over de verlichting in jouw woonkamer? Laat het ons weten, we helpen je graag!

2 Comments on “De perfecte woonkamer verlichting”

  1. even een vraag ik zit te kijken en op de eerste foto ( perfecte wonkamer verlichting )
    staat naast de bank een erg mooie lamp kunnen jullie mij vertellen hoe deze lamp heet en waar te koop is , dit is voor mij namelijk de perfecte lamp waar ik al poosje naar op zoek bent

    Al vast bedankt

    vriendelijke groet Miranda Bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *