Het verschil tussen wit licht en warm wit licht.

wit licht of warm wit licht

Welke lichtkleur moet ik kiezen?

Watt, Kelvin, Lumen je ziet door de bomen het bos niet meer en je weet eigenlijk niet wat het allemaal nu wil zeggen. LED’s zijn overal geschikt voor; of je nu sfeer wilt creëren in je woonkamer of taakverlichting in de keuken nodig hebt. Met de directe helderheid van LED lampen kun je in elke kamer van je huis een comfortabele omgeving scheppen.

Wist u dit? De kleurtemperatuur bepaalt of licht warm of koel oogt. De kleurtemperatuur van LED lampen wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Een lagere kleurtemperatuur produceert een warmer en meer ontspannen licht en een hogere kleurtemperatuur straalt een koeler en meer enerverend licht uit.

Lumen verlichting
Bepaal je ideale lichtkleur

Voor werkverlichting wordt vaak 3000K of 4000K gebruikt. Hierbij speelt de productiviteit een belangrijke rol. Koel wit licht zorgt voor een energieke en actieve atmosfeer wat ideaal is om bij te werken. Qua lichtopbrengst maakt het niet uit of je voor 3000K of 4000K kiest. Dit is nagenoeg gelijk. Ondanks dat, vinden toch veel mensen het lijken dat 4000K net wat meer licht geeft vanwege de heldere lichtkleur.

Verlichting voor thuis zit altijd onder de 3000K. De meest voorkomende lichtkleur is 2700K, wat vergelijkbaar is met normale halogeen verlichting en gloeilampen. Staat er bij een LED lamp “warm wit” aangegeven, dan is dat bijna altijd 2700K. Warm wit licht (neigt naar geel) is zeer geschikt voor leefruimtes waar sfeer een belangrijke rol speelt. Warm wit licht zorgt voor een ontspannen, warme atmosfeer. Houd er rekening mee dat zeer warm licht (2200K of lager) minder prettig is om bij te lezen of werken. Deze lichtkleur is vergelijkbaar met kaarslicht en dient vaak als sfeerverlichting.

tripod vloerlamp met warm wit licht

shop met korting

2 Comments on “Het verschil tussen wit licht en warm wit licht.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *