How to: een lamp vervangen

Lampen vervangen in je huis doe je vaak niet zomaar. Bijvoorbeeld wanneer je bent uitgekeken op de lamp, hij past niet meer in het interieur, je gaat verbouwen of hij is kapot. Het is goed om na te denken over wat voor soort lamp je er terug wil hangen. Je probeert natuurlijk gaten in het plafond of de muur te verbergen of vermijden. Hieronder lees je meer over hoe je het beste een lamp kunt verwisselen.

De woonstijl

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de woonstijl die jouw huis heeft voordat je een lamp gaat verwisselen. En in welke ruimte je lampen gaat vervangen. Houd je van landelijk, industrieel of ben je een uitbundig Art Deco-type? Verlichting is bepalend voor de sfeer in de ruimte. In de woonkamer wil je geen grote felle lamp hebben, maar eerder sfeervolle hanglamp zoals Dome. De montageplaat van deze hanglamp heeft een diameter van 25 cm, daarmee kun je eventuele gaten van de lamp die je wil vervangen of de centraaldoos verbergen.

In de slaapkamer zijn wandlampen zoals Caja erg prettig. Deze geeft een warm lichteffect in de ruimte. Door zijn tijdloze design gaat de wandlamp lang mee en raak je er niet op uitgekeken! Strakke designs en kleuren zoals grijs, zwart en taupe zijn tijdloze kleuren en passen eigenlijk bij iedere woonstijl.

Veilig lampen vervangen

Veiligheid voor alles! Vergeet nooit voordat je een lamp gaat verwisselen om de stroom van de groep in de meterkast uit te schakelen. Wanneer er voorheen geen lamp heeft gehangen, is het raadzaam om de stroomsterkte te checken na uitschakeling met een spanningszoeker. Lees de gebruiksaanwijzing van de geleverde lamp goed door, om misverstanden te voorkomen. Meestal is het vervangen van een lamp een kwestie van het kroonsteentje en de bevestigingsbeugel losschroeven. Deze vervang je door een nieuwe bevestigingsbeugel en je schroeft het kroonsteentje aan de elektriciteitsdraden van de nieuwe lamp.

Ben je zelf niet zo handig of wil je meer informatie over het vervangen van een specifieke lamp? Bekijk dan onze montage instructies. Hier wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe je dit het beste kan doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *