Alles wat je moet weten hierover, vind je hier!
Lees alle informatie en scoor daarna jouw perfecte lichtpuntje voor in huis.
Checkout using your account
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Google privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.
Checkout as a new customer
Het aanmaken van een account heeft vele voordelen:
Bij een bestelwaarde van €50 of meer bezorgen we gratis je bestelde lampen. Bestellingen die vóór 22.00 uur zijn geplaatst, worden dezelfde dag nog verzonden.
Het kan natuurlijk zijn dat je niet tevreden bent met je bestelde product(en). Geen probleem! Deze kan je natuurlijk altijd terugsturen naar ons! Je kan je product binnen 90 dagen retourneren.
Met Klarna kun je eenvoudig en veilig achteraf betalen bij lampenlicht. Dit betekent dat je eerst je bestelling ontvangt en pas later hoeft te betalen. Zodra je bestelling is verzonden, heb je 30 dagen de tijd om te betalen. Zorg er wel voor dat je op tijd betaalt om extra kosten te voorkomen! Klarna’s betalingsvoorwaarden zijn van toepassing.
Let op: de bovenstaande lamp wordt geleverd zonder lichtbron. Bestel deze nog apart erbij!
E27 dimbare LED lamp G165 spiegel goud 6W 100 lm 1800K
Beantwoord door :
Een fitting wordt ook wel de lamphouder genoemd. Het is de verbinding tussen de lamp (armatuur) en de lichtbron, oftewel het gedeelte waar je de lichtbron in de lamp draait. We hebben voor jou de 8 meest voorkomende fittingen op een rijtje gezet. Types die met de letter E beginnen zijn draaifittingen en types die met GU beginnen zijn steekfittingen.
E27
De grote, meest voorkomende draaifitting. De schroefdraad / diameter is 27mm dik en geschikt voor 230V, oftewel de meeste LED lampen.
E14
De kleine draaifitting. De schroefdraad / diameter is 14mm dik, en dus geschikt voor de wat kleinere LED lampen. Net zoals de E27 fitting, is het geschikt voor 230V. Je ziet deze fitting vaak terug bij sfeerverlichting zoals tafellampen.
G9
De G9 fitting is een steekfitting met 2 lusjes met 9mm afstand ertussen. Deze fitting komt vaak voor in kleinere wand- of plafondlampen.
GU10
Deze steekfitting heeft een bajonetsluiting: twee pennen met 10mm afstand ertussen. Lichtbronnen met deze fitting worden voornamelijk gebruikt voor spotjes en is geschikt voor 230V. De pennen worden in de gaatjes van de spot geplugd waarna je de lichtbron met een kwartslag draaien vast zet.
GU5.3
Deze fittingen hebben 2 kleine metalen pinnetjes met 5,3mm afstand ertussen die de stroom geleiden Ze worden ook wel bipin-voet of steekvoet fittingen genoemd. Lichtbronnen met deze fitting worden voornamelijk gebruikt in badkamers, keukens of buitenhuis, omdat deze geschikt is voor 12V wat een veilige spanning is voor natte ruimtes. Let op: voor een 12V lichtbron heb je altijd een transformator nodig.
GX53
Deze steekfitting heeft een bajonetsluiting met pinnen waar 53mm afstand tussen zit. De lamp zet je vast door de lichtbron in het armatuur te drukken en vervolgens een kwartslag draaien. De GX53 fitting wordt voormamelijk gebruikt bij plafondlampen.
G53
Veelal halogeenspots maken gebruik van een G53 fitting. Tegenwoordig zijn er ook G53 LED spots verkrijgbaar. Het is een ronde fitting met pinnetjes aan de onderkant Enkel de AR111 lichtbron heeft een G53 fitting. De AR111 lichtbron heeft een doorsnede van 111 mm en wordt voornamelijk gebruikt bij grote opbouw- en inbouwspots op 12V. Let op: voor een 12V lichtbron heb je altijd een transformator nodig. De lichtbron wordt vastgezet door middel van schroeven of klemmen.
Een dimbare lamp heeft een ingebouwde transformator in de lamp. Dit stukje elektronica zorgt ervoor dat de verlichting gedimd kan worden en de stroom wordt omgezet. Zodra er wordt aangegeven bij een lamp dat hij dimbaar is, kun je er vanuit gaan dat er ook een transformator is ingebouwd.
Verlichting is vaak dimbaar in lumen (lichtsterkte) en/of in Kelvin (kleurtemperatuur). Je bepaald met een dimmer hoe fel de verlichting is of hoe warm wit/koud wit deze is.
Dimmers die werken op fase-afsnijding zijn vaak de beste dimmers voor LED-verlichting en zijn ook nog energiezuinig. Het gebruik van een standaard dimmer geeft bij LED-lampen problemen, omdat deze dan gaan knipperen, zoemen of trillen. Dat veroorzaakt schade aan de lamp. Fase-afsnijding houdt in dat de lamp een dimbereik van 100% heeft, je kan de lamp dimmen totdat hij helemaal uit is.
Betekenis icoontjes
Dimbaar in lichtsterkte (lumen).
3-staps dimbaar. De lichtsterkte gaat van 100% (volledig licht), naar 60% en vervolgens naar 30% (sfeer)licht).
Dimbaar in kleurtemperatuur (Kelvin). De warmte van de lichtkleur is aan te passen.
De lamp beschikt over een touch dimmer.
Het wattage van een lamp geeft over het algemeen het vermogen aan dat nodig is om LED verlichting te laten branden. Het heeft niets te maken met de lichtsterkte, die wordt uitgedrukt in lumen. Een lager wattage betekent een zuinigere lamp. Wil je zeker zijn dat jouw lamp energiezuinig is? Bekijk dan ook het energielabel.
De exacte betekenis van wattage verschilt iets per type lamp:
Het totale aantal lumen geeft de lichtsterkte van een lamp aan. Je stemt het aantal lumen af op de grootte en functie van de ruimte. Om je een handje te helpen vind je hieronder een inschatting van het aantal lumen per m2 voor ruimtes in je huis.
Ruimte | Lumen per m2 |
Woonkamer | 400-500 lumen per m2 |
Keuken | 700-800 lumen per m2 |
Slaapkamer | 300-400 lumen per m2 |
Badkamer | 700-800 lumen per m2 |
Gang | 300 lumen per m2 |
Het aantal lumen van een lamp vind je in de productbeschrijving en specificaties. Dit varieert van 55 lumen tot 3300 lumen.
Het aantal branduren geeft aan hoe lang de verlichting meegaat tot je deze moet vervangen. LED lampen gaan over het algemeen het langst mee: tussen de 20.000 en 50.000 branduren. Let wel op: de levensduur is afhankelijk van gebruik en omgeving.
De term Kelvin (K) verwijst naar de kleurtemperatuur van het licht dat de lamp uitstraalt, en soms ook naar de kleureigenschappen van het licht zelf. Dit heeft invloed op de sfeer en functionaliteit van de verlichte ruimte. De Kelvin bepaalt of het licht warm, neutraal, of koel is.
Tot 2700K: Extra warm wit licht
2700K - 3000K: Warm wit
3001K - 4000K: Neutraal wit
Meer dan 4000K: Koud wit
Dim to Warm: verstelbaar in Kelvin
De term Kelvin (K) verwijst naar de kleurtemperatuur van het licht dat de lamp uitstraalt, en soms ook naar de kleureigenschappen van het licht zelf. Dit heeft invloed op de sfeer en functionaliteit van de verlichte ruimte. De Kelvin bepaalt of het licht warm, neutraal, of koel is.
Tot 2700K: Extra warm wit licht
2700K - 3000K: Warm wit
3001K - 4000K: Neutraal wit
Meer dan 4000K: Koud wit
Dim to Warm: verstelbaar in Kelvin
De aansluitspanning van een lamp wordt aangeduid met Volt of Voltage. De standaard stroom die bij je thuis geleverd wordt, is 220/230 Volt. Bijna alle lampen die je in ons assortiment terugvindt, kan je aansluiten op je lichtnet. Echter zijn er een paar uitzonderingen van 12 Volt. Dit kun je per product terugvinden bij 'specificaties' onder het kopje 'lichtbron'. Bij deze lampen heb je een transformator (trafo) nodig die de stroom omzet van 220/230 Volt naar 12 Volt. Zonder transformator kun je lampen niet zomaar aansluiten op je lichtnet, anders gaat de lichtbron of het armatuur kapot.
Meer over het vermogen van een lamp kun je hier teruglezen.
EAN staat voor "European Article Number." Het is een uniek identificatienummer dat wordt gebruikt voor het markeren van producten in de detailhandel. Dit nummer helpt bij het efficiënt beheren van voorraad, verkoop en logistiek. Elk EAN-nummer bevat informatie zoals het land van herkomst, de fabrikant en een uniek productnummer, waardoor het eenvoudig is om producten te scannen en te traceren.
Ontdek hoe verschillende glassoorten de sfeer en uitstraling van jouw interieur kunnen transformeren met unieke lichteffecten:
Helder:
Helder glas zorgt over het algemeen voor een direct en ongehinderd lichteffect. Het glas is transparant, waardoor het licht van de lamp vrij door het glas kan stralen zonder veel verstrooiing of verandering van de lichtkleur.
Mat:
Mat glas creëert een zacht en diffuus lichteffect. Het licht wordt gelijkmatiger verspreid en lijkt minder intens dan bij helder glas. Dit zorgt voor een subtiele en omhullende verlichting.
Amber:
Amber glas creëert een warm en gezellig lichteffect. Het glas heeft een warme, gouden tot oranje tint die het licht dat er doorheen schijnt kleurt. Dit resulteert in een zacht en gedempt licht met een warme gloed.
Rose:
Rose glas zorgt voor een subtiel en warm lichteffect. Het glas heeft een zachte roze, koperachtige tint die het licht subtiel kleurt. Dit bevordert een warme en rustgevende sfeer.
Smoke:
Smoke glas creëert een diffuus en gedempt lichteffect. Smoke glas, ook wel rookglas genoemd, heeft een donkere of getinte kleur die het licht dat er doorheen schijnt verzacht en verspreidt. Dit zorgt voor subtiele en ingetogen verlichting vergeleken met helder glas.
Goud:
Goud glas creëert een warm en luxe lichteffect. Het glas heeft een metallic of reflecterende afwerking die het licht uniek weerkaatst en de omgeving een warme, gouden gloed geeft. Dit zorgt voor elegante en sfeervolle verlichting.
Blauw:
Blauw glas maakt het licht iets koeler. Het glas filtert warmere kleuren uit het licht, waardoor een koele, blauwachtige gloed ontstaat.
Groen:
Groen glas creëert een rustig en natuurlijk lichteffect. Het glas filtert het licht, waardoor een zachte groene gloed ontstaat.
Opaal:
Opaal glas creëert een zacht en diffuus lichteffect. Het melkachtige en ondoorzichtige glas verspreidt het licht gelijkmatig zonder scherpe schaduwen of verblinding. Dit zorgt voor rustige en sfeervolle indirecte verlichting.
Kopspiegel:
Een lamp met een kopspiegel creëert een gericht en geconcentreerd lichteffect. Dit type lamp heeft een reflector op de bovenkant van de lichtbron, die het licht terugkaatst naar de fitting.
-
geslotenWil je nog meer weten?
Lees meer over het nooit meer in het donker pakket
Elke week passen we eventueel onze prijzen aan op basis van de voorraad en omzet. De prijs kan verhoogd of verlaagd worden, maar ook hetzelfde blijven als voorheen. Dat heeft te maken met vraag en aanbod.
De weergegeven besparing is altijd op basis van de adviesprijs. Deze adviesprijs (MSRP) is de door de fabrikant aanbevolen detailhandelsprijs van het product. Lampenlicht geeft de adviesprijs weer als referentieprijs.