10% EXTRA korting op alles* >
block 1

Een hanglamp ophangen?
Zo doe je dat!

 

 Heb je eindelijk die mooie hanglamp gescoord voor boven je eettafel, maar weet je eigenlijk niet hoe je hem op moet hangen? Lees dan snel onze montage instructies, want daarmee lukt het zeker!

Shop nu

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Hoe hang ik een hanglamp op?

Het monteren van een hanglamp is erg eenvoudig. Om je een handje te helpen leggen we aan de hand van een montage video uit hoe je dit het beste kan doen en wat je er voor nodig hebt. Wil je alles nog eens rustig nalezen? Hieronder lees je stap-voor-stap wat je precies moet doen.


Wat heb je nodig?

Om je hanglamp op te hangen heb je minimaal dit gereedschap nodig:

  • Een spanningszoeker
  • Een striptang
  • Een schroevendraaier
  • Schroeven en pluggen
  • Eventueel een klopboormachine
  • Een schroefmachine
block 7

Schakel de stroom uit

Schakel voor je begint met het ophangen van je hanglamp de stroom uit van de groep waarop het aansluitpunt van de lamp is aangesloten. Controleer of er geen stroom meer op de draden staat met een spanningszoeker. Als het lampje van de spanningszoeker niet brandt, staat er geen stroom meer op de draden.

block 7.2

Bevestig de bevestigingsbeugel

Je begint met het strippen van de elektriciteitsdraden. Dat betekent dat je het plastic om de draad heen weghaalt. Strip met de striptang 0.5 cm van de bruine en de blauwe draad kaal. Schroef de bevestigingsbeugel van het armatuur en schroef deze tegen het plafond door middel van de schroefpluggen. Afhankelijk van de centraaldozen in je huis moet je de bevestigingsbeugel aan de centraaldoos vastschroeven of de bevestigingsbeugel aan het plafond bevestigen. In wat oudere huizen is dat laatste vaak het geval. Je zult dan eerst gaten in het plafond moeten boren om de bevestigingsbeugel te bevestigen.

block 7.3

Bevestig de elektriciteitsdraden aan het kroonsteentje

Nu gaan we de elektriciteitsdraden vastmaken. Je begint met het strippen van de elektriciteitsdraden. Dit betekent dat je het plastic om de draad heen weghaalt. Strip met de striptang 0.5 cm van de bruine en de blauwe draad kaal. Het kroonsteentje heeft twee of drie openingen. Twee daarvan zijn voor de bruine en blauwe draad. In het midden zit vaak nog een opening voor de aardedraad (de geel-groene draad). Als je hanglamp geaard is bevestig je deze draad ook aan het kroonsteentje. Steek de draden in de openingen en schroef ze vast met een schroevendraaier.

block 7.4block 8 block 8

Bevestig het armatuur

Bevestig de hanglamp aan de bevestigingsbeugel. Meestal doe je dit door de aansluitkap van de lamp vast te draaien aan de bevestigingsbeugel met twee schroefjes aan de zijkant.

Draai de lamp vast

Draai het lampje van de hanglamp in de fitting. Vaak is er geen lampje meegeleverd met de hanglamp. Op de doos van de hanglamp kun je vinden wat voor lichtbron je nodig hebt. Op onze website kun je de juiste lichtbron vinden en aanschaffen. Zet, als je de lichtbron hebt vastgedraaid, de stroom weer op de groep en controleer of je lamp het doet. Voilà, je hebt zelf je hanglamp opgehangen!

block 7.5


emico-featured