lampenlicht hanglampen banner

Een hanglamp ophangen? Zo doe je dat!

Heb je eindelijk die mooie hanglamp gescoord voor boven je eettafel, maar weet je eigenlijk niet hoe je hem op moet hangen? Lees dan snel onze montage instructies, want daarmee lukt het zeker!

 

Wat heb je nodig?

  • Een spanningszoeker

  • Een striptang

  • Een schroevendraaier

  • Schroeven en pluggen

  • Eventueel een klopboormachine

  • Een schroefmachine

 

inbouwspots inbouwen wat heb je nodig

Stap 1. Schakel de stroom uit

Schakel voor je begint met het ophangen van je hanglamp de stroom uit van de groep waarop het aansluitpunt van de lamp is aangesloten. Controleer of er geen stroom meer op de draden staat met een spanningszoeker. Als het lampje van de spanningszoeker niet brandt, staat er geen stroom meer op de draden.

Montage instructies - hanglamp - stroom uit

Stap 2. Bevestig de bevestigingsbeugel

Schroef de bevestigingsbeugel van het armatuur en schroef deze tegen het plafond door middel van de schroefpluggen. Afhankelijk van de centraaldozen in je huis moet je de bevestigingsbeugel aan de centraaldoos vastschroeven of de bevestigingsbeugel aan het plafond bevestigen. In wat oudere huizen is dat laatste vaak het geval. Je zult dan eerst gaten in het plafond moeten boren om de bevestigingsbeugel te bevestigen.

inbouwspots inbouwen gaten boren

Stap 3. Bevestig de elektriciteitsdraden aan het kroonsteentje

Nu gaan we de elektriciteitsdraden vastmaken. Je begint met het strippen van de elektriciteitsdraden. Dit betekent dat je het plastic om de draad heen weghaalt. Strip met de striptang 0.5 cm van de zwarte en de blauwe draad kaal. Het kroonsteentje heeft twee of drie openingen. Twee daarvan zijn voor de zwarte en blauwe draad. In het midden zit vaak nog een opening voor de aardedraad (de geel-groene draad). Als je hanglamp geaard is bevestig je deze draad ook aan het kroonsteentje. Steek de draden in de openingen en schroef ze vast met een schroevendraaier.

Montage instructies - hanglamp - elektriciteit aansluiten

Stap 4. Bevestig het armatuur

Bevestig de hanglamp aan de bevestigingsbeugel. Meestal doe je dit door de aansluitkap van de lamp vast te draaien aan de bevestigingsbeugel met twee schroefjes aan de zijkant.

hanglamp ophangen - elektriciteit aansluiten

Stap 5. Draai de lamp vast

Draai het lampje van de hanglamp in de fitting. Vaak is er geen lampje meegeleverd met de hanglamp. Op de doos van de hanglamp kun je vinden wat voor lichtbron je nodig hebt. Op onze website kun je de juiste lichtbron vinden en aanschaffen. Zet, als je de lichtbron hebt vastgedraaid, de stroom weer op de groep en controleer of je lamp het doet. Voilà, je hebt zelf je hanglamp opgehangen!

hanglamp ophangen - draai de lamp vast

Je kan ons bereiken op de volgende manieren en tijden:

Bereikbaar via:

Onze klantenservice is bereikbaar tijdens de volgende openingstijden:

  • werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur
  • zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur
  • zondag van 13:00 tot 21:00 uur