lampenlicht plafondlampen banner

Plafondlamp monteren? Zo doe je dat!

Heb je een mooie plafonnière gekocht? Het monteren doe je eenvoudig zelf met deze instructies!

 

Wat heb je nodig?

  • Een striptang

  • Een schroevendraaier

  • Schroeven en pluggen

  • Een schroefmachine

  • Eventueel een klopboormachine

 

Montage instructies - hanglamp - benodigdheden

Stap 1. Schakel de stroom uit en lees de verpakking goed

Schakel voor je begint met het bevestigen van je plafondlamp de stroom uit van de groep waarop het aansluitpunt van de lamp is aangesloten. Controleer of er geen stroom meer op de draden staat met een spanningszoeker. Als het lampje van de spanningszoeker niet brandt, staat er geen stroom meer op de draden.

Montage instructies - hanglamp - stroom uit

Stap 2. Bevestig de bevestigingsbeugel

Schroef de bevestigingsbeugel van het armatuur en schroef deze tegen het plafond in combinatie met de schroefpluggen. Afhankelijk van de centraaldozen in je huis moet je de bevestigingsbeugel aan de centraaldoos vastschroeven of de bevestigingsbeugel aan het plafond bevestigen. In wat oudere huizen is dat laatste vaak het geval. Je zult dan eerst gaten in het plafond moeten boren om de bevestigingsbeugel te bevestigen.

Montage instructies - hanglamp - benodigdheden

Stap 3. Bevestig de elektriciteitsdraden aan het kroonsteentje

Je gaat eerst de elektriciteitsdraden strippen. Dit betekent dat je het plastic om de draad heen weghaalt. Strip met de striptang 0.5 cm van de zwarte en de blauwe draad kaal. Het kroonsteentje heeft twee of drie openingen. Twee daarvan zijn voor de zwarte en blauwe draad. Het maakt niet uit welke waar komt. In de meeste gevallen is er in het midden nog een opening voor de aardedraad (de geel-groene draad). Steek de draden in de openingen en schroef ze vast met een schroevendraaier.

Montage instructies - hanglamp - elektriciteit aansluiten

Stap 4. Bevestig het armatuur

Nadat je de bevestigingsbeugel vast hebt gemaakt, plaats je het armatuur over de bevestigingsbeugel en schroef je de armatuur eraan vast. Dit gaat meestal met twee schroefjes aan de zijkant van de bevestigingsbeugel.

Plafondlamp ophangen bevestigen

Stap 5. Draai de lamp vast

Draai het lampje van de plafondlamp in de fitting. Als er geen lampje is meegeleverd met de plafondlamp dan kun je op de doos van de plafondlamp vinden wat het maximale wattage van de plafondlamp is en een geschikte lichtbron aanschaffen. Plaats de kap over de lamp heen mocht dit van toepassing zijn. Zet dan de stroom weer op de groep en controleer of je lamp het doet. & Voilà, je hebt zelf je plafondlamp bevestigt!

Plafondlamp ophangen lampje indraaien

Je kan ons bereiken op de volgende manieren en tijden:

Bereikbaar via:

Onze klantenservice is bereikbaar tijdens de volgende openingstijden:

  • werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur
  • zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur
  • zondag van 13:00 tot 21:00 uur