lampenlicht plafondplaat banner

Verlichting aan een plafondplaat bevestigen? Zo doe je dat!

Lampenlicht verkoopt plafondplaten in verschillende kleuren en groottes. Deze plafondplaten zijn bedoeld om meerdere lampen aan te bevestigen. Dit is de ideale oplossing voor een strak ogend plafond. Je kunt de bekabeling voor de lampen netjes verwerken onder de plafondplaat en op een makkelijke manier meerdere lampen bij elkaar hangen.

 

Wat heb je nodig?

  • Een spanningszoeker

  • Een klopboormachine

  • Een schroefmachine

  • Schroeven, pluggen en moertjes

  • De lampen die je wilt ophangen

 

plafondplaat ophangen wat heb je nodig

Stap 1. Schakel de stroom uit

Schakel voor je begint met het ophangen van de lampen aan de plafondplaat de stroom uit van de groep waarop het aansluitpunt van de lampen is aangesloten. Controleer of er geen stroom meer op de draden staat met een spanningszoeker. Als het lampje van de spanningszoeker niet brandt, staat er geen stroom meer op de draden.

Montage instructies - hanglamp - stroom uit

Stap 2. Verwijder de plafondkapjes van de lampen

Als je lampen gaat ophangen aan een plafondplaat heb je de plafondkapjes van de lampen niet meer nodig. Je bevestigt de lampjes namelijk direct met de kabel aan de plafondplaat. Begin daarom met het verwijderen van de plafondkappen van de lampen die je wilt ophangen en maak ook de kroonsteentjes los.

plafondplaat ophangen verwijder plafondkapjes

Stap 3. Boor gaatjes in de plafondplaat

Boor op de plekken waar je de lampen aan de plafondplaat wilt bevestigen gaatjes ter grootte van de kabel van de lamp in de plafondplaat. Haal de kabel van de lamp hier doorheen en maak de lamp met een moertje vast aan de binnenkant van de plafondplaat. Herhaal dit voor alle lampen.

plafondplaat ophangen boor gaatjes in de plafondplaat

Stap 4. Sluit de lampen aan

Met het stroompunt uit het plafond voorzie je de plafondplaat van stroom. Het ligt eraan hoeveel lampjes je wilt ophangen aan de plaat, maar je zult ze wel met elkaar moeten verbinden zodat ze allemaal stroom krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door alle elektriciteitsdraadjes van de lampen te verbinden met één kroonsteentje. Doe dan alle blauwe draadjes in een van de openingen van het kroonsteentje en alle zwarte in de andere. Mocht het niet lukken om alle lampen op 1 kroonsteen aan te sluiten, kun je de lampen doorlussen naar elkaar met een paar extra stroomdraden en een schroevendraaier. Vanuit de eerste kroonsteen verbind je een nieuwe blauwe en zwarte draad naar een volgende kroonsteen. Deze handeling kun je zo vaak als je wil herhalen. Aan elke kroonsteen kun je hierna een lamp verbinden. Als de spot geaard is, moet je ook de aardedraad (de geel-groene draad) doorlussen aan het kroonsteentje of spotje. De aardedraad gaat in de middelste opening van het kroonsteentje. Zo kun je met één enkele plafondaansluiting meerdere lampen van stroom voorzien

plafondplaat ophangen sluit de lampen aan

Stap 5. Bevestig de plafondplaat aan het plafond

Boor aan beide kanten van de plafondplaat een gat. Boor op dezelfde afstand gaten in het plafond en doe hier pluggen in. Schroef met de schroeven vast aan het plafond. Klaar, je hebt je lampen opgehangen aan een plafondplaat!

plafondplaat ophangen bevestig de plafondplaat aan het plafond

Je kan ons bereiken op de volgende manieren en tijden:

Bereikbaar via:

Onze klantenservice is bereikbaar tijdens de volgende openingstijden:

  • werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur
  • zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur
  • zondag van 13:00 tot 21:00 uur