5% extra korting op plafondventilatoren!* >
block 1

Railsysteem monteren?
Zo doe je dat!

 

 Met een railsysteem kun je op een gemakkelijke manier meerdere lampen op een rij ophangen. Met deze instructies leer je hoe je dat kunt doen!

Shop nu

Hoe monteer ik een railsysteem?

Het monteren van een railsysteem is erg eenvoudig. Om je een handje te helpen leggen we aan de hand van een montage video uit hoe je dit het beste kan doen en wat je er voor nodig hebt. Wil je alles nog eens rustig nalezen? Hieronder lees je stap-voor-stap wat je precies moet doen.


Wat heb je nodig?

Om een railsysteem te monteren heb je minimaal dit gereedschap nodig:

  • Een rolmaat
  • Schroeven en pluggen
  • Een potlood
  • Een schroefmachine
  • Een spanningszoeker
block 7

Kies de plaats van het railsysteem en schakel de stroom uit

Als je een railsysteem gaat monteren, moet je ervoor zorgen dat je aan een kant van de rails een stroompunt hebt waarmee je de rails van stroom kunt voorzien. Denk hier goed over na bij het kiezen van de plaats van het railsysteem. Schakel voor je gaat beginnen met het plaatsen van het railsysteem de stroom uit en controleer met een spanningszoeker of de stroom echt uit staat.

block 7.2

Bevestig het railsysteem aan het plafond

Een railsysteem bestaat uit verschillende onderdelen. Rails, eventueel een of meerdere bochten en verbindingsstukken. De verbindingsstukken gebruik je om de verschillende stukken rails aan elkaar vast te maken. Meet uit waar het railsysteem moet komen en boor met een schroefboormachine gaten in het plafond. Bevestig de rails met behulp van schroeven en een schroefboormachine aan het plafond.

block 7.3

Bevestig de elektriciteitsdraden aan het kroonsteentje

Nu gaan we de elektriciteitsdraden vastmaken. Je begint met het strippen van de elektriciteitsdraden. Dit betekent dat je het plastic om de draad heen weghaalt. Strip met de striptang 0.5 cm van de zwarte en de blauwe draad kaal. Het kroonsteentje heeft twee of drie openingen. Twee daarvan zijn voor de zwarte en blauwe draad. In het midden zit vaak nog een opening voor de aardedraad (de geel-groene draad). Als je lamp geaard is bevestig je deze draad ook aan het kroonsteentje. Steek de draden in de openingen en schroef ze vast met een schroevendraaier.

block 7.4

Bevestig de spots aan de rails

Omdat de volledige rails van stroom is voorzien, kun je de spots op elke gewenste plek bevestigen en later ook nog verplaatsen. Let er wel altijd op dat je de stroom eraf haalt als je spots gaat verplaatsen. Meestal bevestig je de spots met een simpel kliksysteem aan de rails. Hier hoeft geen gereedschap aan te pas te komen. Zo simpel is dat, je hebt je eigen railsysteem opgehangen!

block 7.5
emico-featured