Een lamp boven je kookeiland

Een kookeiland is een centraal punt in de keuken en voegt ook echt iets toe aan je huis. Je hebt meer werkruimte, het is super praktisch én het brengt meteen gezelligheid en leven in je interieur. Maar je kookeiland is pas echt af wanneer je de juiste verlichting boven het kookeiland hebt gevonden. En deze vind je zeker bij lampenlicht! Lees je mee?

Verlichting boven het kookeiland

Vaak zit er aan de afzuigkap boven het kookeiland ook al verlichting ingebouwd. Dat zijn meestal in- of opbouwspots. Deze verzorgen de ultieme basisverlichting om functioneel in je keuken te kunnen werken. De keuze is reuze! Meestal zijn in- en opbouwspots afgewerkt in tijdloze kleuren zoals wit en zwart zodat deze volledig opgaan in de afzuigkap van je kookeiland.

Hanglamp voor je kookeiland

Verlichting kiezen voor je kookeiland kan verder gaan dan enkel de keuze in in- of opbouwspots. Het is van belang dat je niet staat te werken voor het licht. Dat voorkom je door te kiezen voor verlichting die boven het werkblad of het aanrecht valt. Waar je ook aan moet denken bij de keuze van een hanglamp is de maximale hoogte boven het kookeiland: zorg dat deze max. 1,75 meter vanaf de grond hangt.

En nu de verschillende opties! Ben je fan van moderne en strakke verlichting? Dan zit je met onze Dos hanglamp helemaal goed. Verkies om er twee boven je kookeiland te hangen (afhankelijk van hoe groot je eiland is). Deze lamp zorgt voor een leuk lichteffect door de open kap. Ga voor een dimbare lichtbron om het in de avond gezellig te maken.

Ga je toch liever voor de industriële stijl? Dan is onze Cage Rack echt wat jij zoekt! Deze 4-lichts hanglamp kan je pimpen met plantjes of kruiden én je hebt je kookboeken binnen handbereik!

Nog niet overtuigd? Check dan meer tips voor je keukenverlichting en zorg voor die perfecte combinatie tussen functioneel en sfeervol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *